SP´den 3 Kasım´da ‘iktidara yürüyüşü´ kongresi

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Av. Bülent Kaya ve Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, 3 Kasım´da Ankara´da yapılacak 7. Kongrenin ‘iktidara yürüyüş´ buluşması olarak nitelendirdi.

SİYASET 24.10.2019 10:30:41 0
SP´den 3 Kasım´da ‘iktidara yürüyüşü´ kongresi

İskenderun/SES

Saadet Partisi (SP) Hatay İl Başkanlığı Ekim Ay´ı İl Divan Toplantısı´nı GİK Üyeleri Av. Bülent Kaya ve Doç. Dr. Necmettin Çalışkan´ın da katılımıyla Dörtyol´da Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Toplantının divanını ise Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, İskenderun İlçe Başkanı H. İbrahim Çelik ve Dörtyol İlçe Başkanı Yusuf Çiçek yönetti.
Toplantıda yaptığı konuşmada GİK üyesi Av. Bülent Kaya, “Milletimizin artık hemen her konuda artık mustarip olduğu ve yeni arayış içerisine girdiği bir sürece girmiş bulunmaktayız. Aslında iktidar uzatmalara oynuyor. Elindeki iktidar gücü ve toplumda oluşturduğu korku psikolojisi ile ömrünü uzatma çabasında. Ancak bu çaba kendilerine ve ülkeye zarar vermektedir” dedi.
Dış politikada KKTC ile bile kavgalı duruma gelindiğini, ülkenin temel sorunu ekonomi ve işsizliğin oluşturduğu belirten Kaya, “Halkımızın şikâyet ettiği temel konuların başında ekonomi geliyor. Ticari durgunluğun, işsizliğin had safhada olduğu, her 4 kişiden bir gencimiz işsiz olduğu, üniversite mezunlarının daha iş bulamadığı bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız. Ek vergiler, zamlar rekor seviyede artarak milletin belini kırarken, ne hikmettir ki TÜİK, enflasyonu düşük göstermektedir. Bunun sebebi de memura emekliye düşük zam yapma isteği ve faiz oranlarını aşağıda tutabilme çabasıdır. Eğer faize karşıysan, alternatif finans kaynakları oluşturmak zorundasın. Faiz oranını düşürerek faizle mücadele edemezsin, çünkü faiz oranını düşürürsen faiz kullanan kişilerin sayısı artar, faiz ortadan kalkmaz. Kamu malını yetim malı gibi görmezsen, üretim ekonomisini tüketim ekonomisine tercihe etmezsen bu sorunları çözemezsin” diye konuştu.

“Milli Görüş bolluk getirmiştir”
Toplumun kutuplaştığı, kamplaştığı bir süreçten geçildiğini, camilerde bile insanların birbirleriyle konuşamadığı ve birbirlerini hain vatansever diye lekelediği bir Türkiye gerçeği il karşı karşıya bulunulduğunu söyleyen Kaya, tüm sorunların çözümünün Saadet Partisi ile mümkün olabileceğini savundu. Algılarla, medya gücü ile partilerinin lekelenmeye çalışılmasına karşın tarihin kendilerini haklı çıkarttığını da sözlerine ekleyen Kaya, “Milli görüş ne zaman koalisyon dahi iktidarda bulunmuşsa emin olun bolluk bereket gelmiştir. Bu gücümüzün farkındayız ve 3 Kasım´da Ankara´da düzenleyeceğimiz 7. Kongremizle beraber inşallah sesi daha gür çıkan bir Saadet Partisi olarak alternatif arayışında olan milletimize çözüm olacağız. 3 Kasım yeniden iktidara yürüyüş kongremiz olacak” diye konuştu.

Çalışkan: Kongremiz yeni bir başlangıç
SP´nin GİK Üyesi Necmettin Çalışkan da 3 Kasım´daki kongrenin yeni bir dönemin başlangıcı olacağını, Türkiye´ye önemli mesajların da bu kongreyle verileceğini ifade ederek, iktidara yürüyüşü başlatmış olacaklarını söyledi. Çalışkan, şunları kaydetti: “3 Kasım Pazar günü Ankara´da yapılacak olan kongremiz yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Türkiye´ye önemli mesajlar vereceğimiz bir gün olacak. Son dönemlerde ki çalkantılardan başkaları gibi biz olumsuz etkilenmedik. Dim dik durduğumuz yerdeyiz. 3 Kasım itibarıyla yeniden bismillah demiş olacağız. Ankara´daki işaret fişeğine tüm teşkilatlarımız katkıda bulanarak “Gelecekte Saadet Var” sloganımız ile iktidara yürüyeceğimiz kongre olacak.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19