SP´den memur zammına ‘şike´ yorumu

Saadet Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Yusuf Çiçek, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu´nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı memur ve emeklilerinin iki yıllık zam oranlarını “Adaletle hükmetmesi gereken kurul, hükümetten yana tavır aldı.

GÜNCEL 3.09.2019 13:35:16 0
SP´den memur zammına ‘şike´ yorumu

İskenderun/SES

 Açıklanan karar gösterdi ki, hakem gördüğünü değil söyleneni yaptı, memurlarımızın hayallerine şike karıştı” şeklinde yorumladı. Bağımsız Sağlık Sen ve Türkiye Kamu Sen Hatay İl Temsilciliği de değerlendrmede bulundu.
Toplu sözleşme pazarlıkları sonucunda uzlaşamayınca, Memur-Sen´in başvurduğu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu´nun, memur maaş zammında hükümetin önerisini onayladığını belirten Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, memurlara 2 yıl için yapılacak zammın, oluşursa enflasyon farkı ile birlikte 4+4, 3+3´te kaldığını, aileleriyle birlikte düşünüldüğünde 20 milyon insanın hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Rakamların, ekonomik gerçeklerle, çarşıyla, pazarla, sokakla uyumlu olmadığını vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti: “Aslına bakarsanız bu rakamlar zam da değil. Çünkü ‘Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz´ sözünün meali sıfır zam´dır. Hele ki enflasyon rakamlarının dahi tartışmalı olduğunu düşünürsek, belki de, gerçek manada alım gücünde bir indirim söz konusudur. Bu saatten sonra, memurların yapması gereken şeyin, kurulduğu günden bu yana işlevsiz olan toplu sözleşme masasının şartlarının düzeltilmesi için gayret sarfetmeleri olduğunu belirtmek istiyorum. Hükümetin, kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirdiği masadan asla medet umulmaması gerektiğinin de altını çiziyorum.”
Bağımsız Sağlık Sen genel merkez yöneticisi Metin Yılmaz da Siyasi ve ideolojik sendikaların memurları temsil etmediği bir kez daha ortaya çıkmıştır' değerlendirmesini yaptı. Yılmaz, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 'Toplu görüşmeleri adeta yaz tatili havasında geçiren yetkili sendikalar, ağustos böceği misali memurun elini boş bırakmıştır. Memurları temsil etmekten ziyade hizmet ettikleri siyasi görüşlerin emrinden dışarı çıkamamıştır. Komşular pazarda görsün edası ile göstermelik bir eylemle insanların gözünü boyamak istediler. sonuçta aldıkları emirleri harfiyen yerine getirdiler. Artık yetkili sendika memurların hakkını savunmaktan öte aldığı emirleri yerine getiren emir eri gibi hareket etmektedir. Yetkili ama yetkisiz sendikanın hak deyip hak yemekten öteye bir tavır sergileyerek enflasyonun altında ezilen memurlar aldığı 4+4 zam ile daha da ezmiştir. Üç milyonu aşkın memur ve 2 milyonu aşkın memur emeklisinin hakkı omuzlarında kalmıştır. Günü birlik sendika yöneticilerinin menfaatleri uğruna milyonlarca insanın hakkını gasp etmiştir. Memurlarımız artık siyasi ve ideolojik sendikalara gereken tepkiyi koyma zamanı gelmiştir. Artık hak deyip hak yiyenler için şapkayı önüne koyma zamanıdır. Artık haklarımızı kapalı kapılar ardında menfaatleri için satanlara dur deme zamanıdır. Biz diklenmeden dik durarak emeğin hakkın mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Artık söz değil icraat zamanıdır.'
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararını hakkında değerlendirmede bulunan Türkiye Kamu Sen Hatay İl Temsilcisi Hayrettin Şahin ise şunları belirtti: 'Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun, kamu görevlilerinin ve emeklilerin sorunlarını çözecek nitelikte olmadığı bir kere daha ortaya çıkmış oldu. Çoğunluğu atanmışlardan oluşan bir Hakem Kurulu´nun objektif bir karar veremeyeceğine ilişkin kaygıların boşuna olmadığı görüldü. Nitekim verilen kararla Hakem Kurulu hükümetin teklifini onaylamış oldu. Buna göre, memur ve emeklilere 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 için ise yüzde 3+3 zam yapılması kesinleşti. Hakem kurulunda hükümet tarafından atanan üyelerin çoğunlukta olması Hükümetin teklifi dışında bu kuruldan başka bir karar çıkamayacağını en başından beri ortaya koymaktaydı. Bu kararla beraber en düşük memur maaşına 120 TL ortalama memur maaşına 160 TL´lik bir artışla altı ayı geçirmek zorunda kalacak olan kamu görevlileri yeni bir ekonomik cendereye sokulmuş oldu. Hakem Kurulunun verdiği bu karar ekonomik gerçeklerle karşılaştırıldığında hem bu karara sebep olanlar hem de toplu sözleşme sürecini sulandıran yetkili konfederasyon kamuoyu vicdanında sorgulanacaktır.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29