SP´li gençler Yemen´e destek istedi

Saadet Partisi Hatay Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Savran, Yemen´de yaşanan insanlık dramını eleştirdi ve zulme tepki gösterdi.

GÜNCEL 21.11.2018 13:17:23 0
SP´li gençler Yemen´e destek istedi

Antakya/SES

 Ülkelerinin Yemen´deki dram karşısında kör ve sağır olduğunu anlatan Savran, “Saadet Partisi olarak yüzbinlerce insanın katledildiği, çocukların açlıktan öldüğü Yemen´de yaşanan zulüm ve vahşete son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyon ve uluslararası sermayenin lejyonerleri, üç yıldır Yemen´de kan döküyor. Koalisyonunun saldırılarının başladığı 2015 yılından bu yana Yemen´de insani durum her geçen gün kötüye gitmektedir. Yemen hava sahasının kapatılması ve limanların kullanılamaması sebebiyle insanı yardımların girişi engellenmektedir. Yemen halkı bir taraftan açlıkla boğuşurken öte taraftan kolera ile mücadele etmektedir. Yemen´e gıda ulaştırılamaması durumunda 14 milyon Yemenlinin açlıktan dolayı hayatını kaybedebileceği belirtiliyor. Kirli hesapların ve aşağılık ittifakların sonucunda Yemen´de, üç yıllık sürede beş bini çocuk, otuz bine yakın Yemenli ölürken yarım milyonu da yaralandı. On binlerce Yemenli başka ülkelere sığınırken, üç milyona yakın kişi de ülke içinde yerinden ve yurdundan edildi, on milyona yakını da salgın hastalıklar ve açlığa terk edildi. Biz kendimiz için istediğimiz gibi Yemen için de tüm dünya için de adaletin, barışın, sükûnetin her yerde hâkim olmasını istiyoruz. Yemen´de yaşanan bunca vahşete karşı kafalarını koltuğuna gömen Müslüman ülkelerin yöneticilerine de sesleniyoruz; bu zulme çanak tutanlarla ilişkiler derhal kesilmeli. Ülkemizin dönem başkanlığını yaptığı D-8´ler ve İslam İşbirliği Teşkilatı acilen toplanmalı; askeri, siyasi, ekonomik adımlar net ve kararlı bir şekilde atılmalıdır. Gerekli adımları atmayan herkes, akan kanın ve dökülen gözyaşının bir parçası olmaktan kurtulamayacaklardır. Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yeryüzünde kime yapılırsa yapılsın zulmün ve zalimin karşısında olacağımızı, kimden gelirse gelsin iyinin, doğrunun, faydalının ve hakkın yanında olacağımızı buradan ilan ediyoruz. İslam Birliği´ni kurmak ve Yeni Bir Dünya´yı inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız' dedi.

Dernekten kampanya
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hatay Temsilcisi Abdülhadi Bük de SP GİK Üyesi Necmettin Çalışkan´a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, derneğin Hatay´daki çalışmaları hakkında bilgi veren Bük, Hatay´daki Filistinli yetimlere kışlık yardımlarda bulunduklarını, bin 500´e yakın yetim ve ailelerine gıda, kışlık giysi ve ayakkabı desteğinde bulunduklarını, bazı yetimlere belli bir aylık bağladıklarını ifade etti ve 'Aynı zamanda Yemen´deki açlık ve zulüm altında hayatta kalmaya çalışan mağdurlara özel bir kampanya başlattık' dedi. Çalışkan da derneğin yaptığı hizmetlerin ne denli önemli olduğunu ve her zaman destekçi olmaya çalışacaklarını ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23