SP’li Çalışkan’dan kabine eleştirisi

SP Hatay Milletvekili Çalışkan: Bakanlar Kurulunda isimler değil, önemli olan politikalardır. Politika belirleme yetkisi de kendilerinde değildir

SİYASET 11.06.2023 12:40:00 0
SP’li Çalışkan’dan kabine eleştirisi

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, yeni açıklanan kabinenin Beştepe Külliyesi ekseninde satranç taşları gibi yerleştirilmeleri veya yer değiştirmelerini eleştirerek, “LGBT, terör, ezan, bayrak, yerli, milli ve beka kavramları etrafında şekillenen bir döneme hazır olalım” dedi.

KABİNEDEN FAZLASINI BEKLEMEK SAFLIKTIR

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle bakanlık görevinin ‘bir çeşit bürokratik görev’ kabul edildiğini belirten SP’li Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada kabinede güvenlik alanından sonra göze çarpan ikinci değişim, ekonomi vitrininde meydana geldiğini belirtti.

Çalışkan, şunları kaydetti: “LGBT, terör, ezan, bayrak, yerli, milli ve beka kavramları etrafında şekillenen bir döneme hazır olalım. Bugüne kadarki tutumlarına bakıldığında bundan farklı beklenti olmayacağını söylemek için müneccim olmaya gerek yok. Bakanlar Kurulunda isimler değil, önemli olan politikalardır. Politika belirleme yetkisi de kendilerinde değildir. Bürokratlardan oluşan siyasi makamlarda fazlasını beklemek saflık olur. Kabine seçmene şirin görünecek ama icraat yapmaya, sorun çözmeye değil seçim kazanmaya endeksli ve Beştepe hakimiyetini güçlendirmeye yönelik hazırlanmış olduğu kanaati uyandırıyor.”

ŞİMŞEK, KEMAL DERVİŞ ROLÜYLE Mİ DÖNDÜ?

“Bugüne kadar uygulanan politikalardan geri adım mı atılacak?” diye soran Çalışkan, yeni bakan Mehmet Şimşek’in dış piyasalara güven açısından yeni bir Kemal Derviş rolüyle dönüp dönmediğinin yanıtının önemine işaret etti. Çalışkan, “Sn. Mehmet Şimşek, dış piyasalara güven açısından yeni bir Kemal Derviş rolüyle döndüyse vay halimize! Peki, çark edilen, bugüne kadarki yanlış ekonomik faturanın bedelini kim ödeyecek? Zaten yeni ekonomi vitrini ve genelde kabine, piyasalara güven vermediğinden döviz yükselişini sürdürüyor hatta rekor üstüne rekor kırıyor” yorumunu yaptı.

HEDEF YEREL SEÇİMLER

Ülkenin ekonomiden sonraki büyük sorunu mülteci problemi olduğuna da değinen Milletvekili Çalışkan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu konuda medyaya yansıyan değişik illerde yaşanan kavgalar, yabancı uyruklularla yerliler arasındaki tartışma, gerilim ortamları sürecek mi? İran sınırından Afganlılar girmeye devam edecek mi? Bu konuda bir adım atılacak mı bilmiyoruz. Şu anda hükümetin tek bir derdi var, o da yerel seçimler. Halbuki tarihi zirveleri gören enflasyon, Türk lirasının itibarını kaybetmesi, deprem bölgesinin yeniden inşası, çarşı pazarda yaşanan ekonomik yangın gibi sorunlar umurlarında değil.”


Anahtar Kelimeler: Çalışkan’ kabine eleştirisi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19