SP’li Contar: Aday kim olursa olsun, Millet İttifakı korunmalı

SP adına Hatay’da saha çalışması gerçekleştiren GİK üyesi Contar, iki adaylı cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı adayının kesinlikle ilk turda kazanacağını savundu

SİYASET 29.12.2022 18:00:00 0
SP’li Contar: Aday kim olursa olsun, Millet İttifakı korunmalı

İskenderun/SES

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Soner Contar, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki adaylı gidilmesi halinde Millet İttifakı adayının kesinlikle ilk turda kazanacağını, ancak üç adaylı bir seçimde sonucun ilk turda alınmaması olasılığının bulunduğunu ifade etti. Contar, aralarında EYT'nin de bulunduğu hükümetin yaptığı ekonomik hamlelerin iktidarın kaybettiği oyları kendisine yönelik geri döndürme amacıyla yapılan ekonomik hamleler olduğunu düşündüğünü belirtti.

SP İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Saadet Partisi GİK Üyesi Soner Contar, partisinin ülke genelinde halk, esnaf ve gazete ziyaretleriyle kamuoyunun nabzını tutmaya yönelik saha araştırması yaptıklarını, bu araştırmanın Hatay'da da sürdüğünü söyledi.

"Millet İttifakı korunmalı"

Atılı Masa'nın oluşturduğu Millet İttifakının kimi aday çıkarırsa o adayın etrafında birleşilmesi gerektiğini ifade eden SP'li Contar, "Ortak aday kim olursa olsun, onun etrafında birleşilmesi, Millet İttifakının korunması gereklidir. Önemli olan adayın kim olduğu değil, ittifakın ciddi olması, çatırdamaması ve sürdürülmesidir. İktidarın Millet İttifakının fire vermesi yönünde çalışmaları var. Bunu açıklamalardan, söylemlerden, uygulamalardan görebiliyoruz" dedi.

Ocak ayında aday üzerinde çalışma yoğunlaşacak

Ortak adayın seçim kararı alınmasıyla belirleneceğini anlatan Contar, "Sanırım, Millet İttifakı, Altılı Masa toplantıları ocak ayında Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağı konusunda çalışmalarını yoğunlaştıracak ve toplantılarına ağırlık verecektir" diye konuştu. Seçimin mayıs ayında olmasını beklediğini anlatan SP GİK Üyesi Soner Contar, halkın 20 yıldır iktidarda bulunan AKP'den umut beklemediğini, yeni arayışa girdiği gözlemlediklerini de ifade etti.

"Mal, mülk için her yolu mübah sayan bir anlayış gelişti"

İskenderun ve Hatay yöresinde halkın en büyük sıkıntısının ekonomik kriz olduğunu, alım gücünün yetersiz olmasını anlattığını belirten SP GİK Üyesi Contar, "Halk ekonomisinin iyi olmadığını, geçinemediğini belirtiyor. Cumhuriyet'in tüm kazanımları son yıllarda kaybetmiş olsak bile 'milli ekonomi' yaklaşımı ile ekonomi düzeltilir. Bu sadece biraz süre alır. Ekonomi düzeltilir ama asıl sorun, toplumdaki ahlaki bozulma, yozlaşmadır. Bunun düzeltilmesi uzun sürer. Çünkü maalesef bir nesli kaybettik. Mal, mülk için her yolu mübah sayan bir anlayış gelişti" diye konuştu.
 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72