SP’li Kaya ‘birlik’ mesajını Hatay’dan verdi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya: Biz hangi siyasi düşünceye mensup olursa olsun onların bir tek saçının telini hiçbir masada pazarlık malzemesi yapmayız

SİYASET 12.12.2022 13:29:00 0
SP’li Kaya ‘birlik’ mesajını Hatay’dan verdi

İskenderun/SES

Partisinin Hatay’ın Dörtyol ilçe kongresine katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, güncel sorunlara dikkat çekti, ‘birlik’ mesajı verdi, ülkenin geleceğinde yer alacaklarını belirtti. ‘Geride enkaz bırakılsa da bütün sorunların üstesinden elbirliğiyle gelineceği’ mesajını verdi. Kaya, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sizden istirhamım yaşam tarzı ne olursa olsun, açık olsun kapalı olsun, hangi mezhep, hangi partiden olursa olsun Allah rızası için gidip onların derdi varsa birlikte ağlamayı başaralım. Sevinci varsa birlikte sevincini paylaşalım. Hepsi kardeşimiz, hepsi bizim insanımız. Biz hangi siyasi düşünceye mensup olursa olsun onların bir tek saçının telini hiçbir masada pazarlık malzemesi yapmayız. 85 milyonun birliğini beraberliğini savunan bir hareketin mensuplarıyız.”

“Siyaset, bir düşmanlık alanı değil”

Mevcut Başkan Yusuf Çiçek'in yeniden seçilerek güven tazelediği kongrede konuşan SP'li Mustafa Kaya, “Biz Saadet Partisi olarak siyaseti, bir düşmanlık alanı değil rekabet alanı olarak görerek ülkemizin daha iyiye gitmesi adına yapıyoruz. 53 yıldan beri söyledikleri, yaptıkları uyarıları doğru çıkmasından dolayı kahrolan bir hareketin mensuplarıyız. Yanılmayı çok arzu ettiğimiz zamanlar oldu. Ama maalesef hangi uyarıları yaptıysak bir zaman sonra ‘biz uyarmıştık’ demek durumunda kaldık” diye konuştu.

Ülkedeki sorunlara değinen Kaya, birçok ürüne kota uygulandığı için Anadolu’nun boşaltılarak büyükşehirlere göç ettiğine dikkat çekti. Kaya, şunları söyledi: “Milli gelirin yüzde 67’si yüzde 10 tarafından kullanılıyor. Kalan yüzde 90’lık halk kesimi yüzde 33’ü paylaşmaya çalışıyor. Bunun neresinde adalet var? Bunun neresinde gelir dağılımında adalet huzur barış var, böyle bir ekonominin ayakta kalması mümkün mü?”

“Bu nasıl faizle mücadele?”

2023 yılı bütçesinde faize ayrılan parayı hatırlatan Mustafa Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Faizle mücadele ettiğini söyleyen bir iktidarın olduğu yerde, Merkez Bankası’nın ‘politika faizini düşürdük, biz faizle mücadele ediyoruz’ diyerek caka satan iktidarın 2023 yılında bütçeye koyduğu faiz miktarı 565 milyar lira. Bu nasıl faizle mücadele? Bankalar geçen yıl 38 milyar lira toplamda kar etmişler, bu sene şimdiden 200 milyar liraya yaklaştı bu nasıl faizle mücadele. Bunun adı servet transferi değil mi? Bunun adı alın terini alıp rantiyeye teslim etmek değil mi?”

Yeni yönetim kimlerden oluştu?

Kongrede divan başkanlığını GİK Üyesi M. Çelebi Keyhıdır yaptığı, Yusuf Çiçek başkanlığındaki Dörtyol ilçe teşkilatının yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Süleyman Akkaya, Harun Kuday, Adem Uçar, Halil Kaya, Bestami Kelebek, Harun Demir, İbrahim İspir, Ökkeş Selim Kaya, Veli Çetil, Enes Ağırman, Bestami Avcı, Yusuf Çakmak, Mehmet Kuday ve Osman Ural.
8. Olağan İlçe Kongresine, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Eğe, siyasi parti temsilcileri, ilçe başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19