SP´nin İncirlik hassasiyeti

Saadet Partisi (SP) İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, toplumun güzel şeylere hasret olduğunu söyledi.

SİYASET 15.02.2018 10:56:16 0
SP´nin İncirlik hassasiyeti

Akın Bodur/İskenderun

Geçen ay yaptığı genel kurulla belirlenen yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dün İskenderun kaymakamı Recep Soyturk´ü yaptığı nezaket ziyareti sonrası gazetemizi ziyaret eden SP İskenderun İlçe Başkanı Çelik, çalışanlarımızla sohbet etti; bölge ve ülkenin içinde bulunduğu hadiselerin, hepimizi üzdüğünü ifade etti.

Çelik: Önemli olan doğruyu yapmak
SP İskenderun İlçe Başkanı Çelik, 'Güzel şeylere hasretiz. Bu da bir gerçek. Bulunduğumuz bölgede, yaşadığımız kentte güzel şeyler yapmamız lazım. İnsanların yaşantısını iyileştirmek, ferah ve mutluluk içerisinde yaşaması için İskenderun´da, ülkede yaşayan her insana büyük vazife düşüyor. Bu konuda toplumu yönetenlere, gazetecilere, siyasetçilere büyük görevler, yükler düşüyor. Bu konuda önemli olan şey, doğru yerde, doğru olanı yapmaktır' dedi.

'İncirlik´ten sevkiyat varsa orası kapatılmalı'
Suriye´de yaşanan olayların Hatay sınırında aktif olması nedeniyle dünyanın gözlerini ve kulaklarını bölgeye çevirdiğini ifade eden Çelik, 'Bölge, sıcak bir bölge oldu. Bizler bu süreçte neler yapmak gerekir, bunu tartışmamız lazım. Dış güçler sınırımızda. Bu tehdit unsurunu kaldırmak için, askerimiz mücadele veriyor. Sadece malum örgütlerle değil, dış güçlerle de mücadele veriliyor. Bazı ülkeler sınır ötesine kargo uçaklarıyla, kamyon, tırlarla silah götürüyor, oradaki halk ise kullanılıyor. Bu süreçte kendi gücümüzü kendimiz oluşturmalıyız. Dış mihrakların oyununa gelmememiz lazım. Kendi yapımızla buna cevap vermemiz lazım. Askerimiz şehit oluyorsa ve bunu yapanlara ABD silah veriyorsa, helikopterimiz kimin silahıyla düşürülüyorsa, bunu çok iyi algılamamız lazım. Bu olaylarda ABD İncirlik Üssünü kullanıyorsa, İncirlik´i biran önce kapatmamız lazım. 1974 Kıbrıs Harekatı´nda ABD amborgo uygulayınca dönemin hükümeti (CHP-MSP), kapattı, silah alışverişini kesti. Böyle bir süreçte de İncirlik´den sınırötesine bir sirkülasyon varsa, uçaklarla keşif yapılıyor, silah taşınırsa, bu akışın durdurulması ve İncirlik´in kapatılması lazımdır' diye konuştu.

SP, ittifakta ne düşünüyor?
2019 seçimlerde yönelik ´ittifak´ tartışmasına yönelik değerlendirmede de bulunan SP İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, partisinin genel merkez yönetiminin hazırlanın bir kitapçığı iletmek üzere tüm partileri ziyaret edeceğini, bu kapsamda AKP ile de genel başkanlar düzeyinde görüşme yapıldığını belirtti.
Bir ittifakın olması halinde tüm ziyaretlerin tamamlanması sonrası karar verileceğini anlatan Çelik, şunları söyledi: 'Biz insanları düşünmeyi, teslim olmamayı anlatmak istiyoruz. Biz, güzel, hakkaniyetli, adaletli, ahlaklı bir siyaset için görüşmeler yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz. Görüşmeler sürmeye devam ediyor. İttifak, tek kişi yerine, geniş açılımla olmalı. Çünkü, ülke söz konusuyla, ittifak açısı da geniş olmalı. Birliktelik tek kişiye indirilmemeli.'
İnsanlara hizmet sunacak imkanların bulunmasının önemli olduğunu belirten Çelik, ehil insanlarla topluma faydalı olunacağını da kaydetti.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00