Spor tesislerinin yapımı başladı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kentimizin farklı yerlerine yapılacak olan 10 adet halı saha ve 5 adet basketbol sahasının yapım işleri başlandığını belirtti.

SPOR 22.08.2020 09:23:23 0
Spor tesislerinin yapımı başladı

Akın Bodur/İskenderun

Kentin Çay Mahallesindeki İnönü Ortaokulu içerisinde yapımına başlanan spor tesisini yerinde inceleyen belediye başkanı Tosyalı, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve 'Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar spora ve sporcuya destek olmaya gayret gösterdik. Bilindiği üzere ilk yapılacak olan spor tesisi için Çay mahallesindeki okulumuzun içerisindeki boş alanı tespit etmiştik.Yüklenici firmaya yapılan yer tesbitinin ardından görüldüğü gibi çalışmalar başladı.Hızlı bir şekilde proje tamamlanacak' açıklamasını yaptı.
Kentte spor tesisi yapılacak diğer bölgelerde de çalışmaların başladığını belirten belediye başkanı Tosyalı, şu değerlendirmede bulundu: 'Spor tesisi projelerini yerlerinde incelemeye devam edeceğiz. Şuanda zemin düzenlemelerinin ardından tel örgü çalışmaları için çevre duvarları yapımı başladı.. İlçeye yeni ve modern spor tesisleri kazandırmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık açısından önemli ölçüde fayda sağlayacağı tesisler yapıyoruz. İnsanlarımızı spor yapmaya teşvik eden projelere imza atıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında spor tesisleri halkımızın hizmetine açılacak.'

10 semt sahası Spor Toto´dan
Bazı ziyaretlerde bulunmak, inceleme yapmak ve spor tesislerine ilişkin protokollere imza atmak üzere Oak ayında Hatay´a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyetin, İskenderun´da katıldığı etkinliklerde imza attığı spor tesisleri yapılmaya başlandı. Bakanlık, İskenderun´a yapılacağı açıklanan bazı spor tesislerinin yapımı için Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik ile 2019 Ekim ayında yapılan görüşmede, anlaşma yapıldığı açıklanmıştı. 2019 Ekim´de Ankara´da görüşmeler yapan Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve yardımcıları Kemal Nadir Ünal ve Mehmet Ali Dokuzoğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bozgeyik´i de ziyaret ederek, kente spor tesislerinin yapılması konusunda anlaşma yapmıştı. Hatay ziyareti kapsamında İskenderun´a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu da İskenderun Beş Temmuz Stadında incelede bulunmuş, Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden 5 Temmuz İskenderun Spor Kulübü Başkanı Kemal Nadir Ünal, yönetimi, takım kaptanı Haşim Ateş ve futbolcularla görüşüp, başarı dilemiş; kulüp yönetimi de Kasapoğlu´na üzerinde isminin yazılı bulunduğu forma hediye etmişt, ardından İskenderun Belediyesini ziyaret etmişti. İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı ise imzaları atılan spor tesislerinin yaklaşık maliyetinin 50 ile 100 milyon lira arasında olacağını ifade etmişti. 'İskenderun´a spor tesislerinin kazandırılması ve bu tesislerde faaliyet gösterecek gençlerin, tesisten ziyade onların kötü alışkanlık kazanmaları ve kötü yerlere gitmelerini engelleyecek en önemli tesislerin imza töreni' değerlendirmesini yapan Tosyalı, 'İnanıyorum ki İskenderun´a kazandıracağımız bu tesisler gençlerin dolu dolu zaman geçireceği mekânlar olacak. Bizim yaptığımız tek iş hizmet. İnanın ben çok heyecanlıyım. Çünkü bakanımız sadece 18 tesis açılışı yapmıyor. 10 mahalleye semt sahası, 5 mahalleye çok amaçlı basketbol sahası, 2 kapalı salon, 1 yarı olimpik havuz, İskenderun´un özlenen ve beklenen şehir stadyumunun yapılması müjdesini veriyor. Stadımız üniversitenin içinde yapılacak. Bu şu demek oluyor: Mevcut stadın yerine de inşallah bir millet bahçesi yapma imkânımız oluyor. Yani İskenderun hem stadına hem de millet bahçesine kavuşuyor' açıklamasını yapmıştı.
İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada da, Hatay Milletvekili Özel´in '10 futbol sahası, 5 basketbol sahası, 2 antrenman salonu, 1 yüzme havuzu ve İskenderun Stadyumu olmak üzere toplam 19 tesis yatırım planına dahil edilmiştir. 2019´u 19 dev spor tesisinin yatırımının müjdesiyle bitiriyoruz' açıklamasına yer verilmişti. Hatay Valiliği de törende, İskenderun´a spor tesisleri kapsamında, 10 adet mahalle tipi sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, nizami futbol sahasının zemin yenilemesi ve bakım onarımı, Vali Zeki Şanal Yüzme Havuzunun bakım onarım ve modernizasyonu, 2 adet antrenman spor salonu, 5 adet çok amaçlı mini basketbol sahası ve İskenderun Teknik Üniversitesi yerleşkesine 2 adet 3.000 kişilik betonarme tribünlü, doğal çim ve tartan pistli stadyum yapımı için imzaların atıldığını duyurmuştu.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57