'Sporun tabana yayılması projelerimiz var'

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, inceleme ve görüşmeler yapmak üzere cuma günü Hatay´a geldi.

SİYASET 18.02.2019 10:32:22 0

Antakya/SES

 Bakan Kasapoğlu, Antakya´da Hatay Valiliğini ziyaret etti, Hatayspor tesisleri ile İskenderun´da da Beş Temmuz Stadında incelemede bulundu.
İskenderun´da da incelemede bulunan ve halka çiçek dağıtan Bakan Kasapoğlu, İskenderun Belediyesini de zaret edip, beledye başkanı Seyfi Dingil´i makamında ziyaret etti ve bir süre sohbet etti. Belen´de de Cumhur İttifakının seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti ve vatandaşlarla görüşüp, sohbet etti. Bakanın Belen ziyaretinde Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ittifakın iki parti yöneticileri ile Belen adayı İbrahim Gül de bulundu. Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bakan Kasapoğlu´ndan bir futbol sahası, iki halı saha ve bir gençlik merkezi sözü aldıklarını ifade etti.Kasapoğlu´nun ziyaretlerinde Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Hatay Vali Yardımcıları Nursal Çakıroğlu, Erol Özkan, Bilal Ölmez, Mahmut Hersanlıoğlu, Aydın Tetikoğlu ve Salih Altun, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk da eşlik etti. Valilik şeref defterini imzalayan bakan Kasapoğlu, valilik ziyaretinde milli sporcular tarafından kapıda karşılandı. Hatay Valiliğinde açıklamada bulunan Kasapoğlu, gençlik sorunları, organizasyonları ve projeleri sürekli görüştüklerini belirtti ve 'Bugün de bu çalışmaları yerinde görmek ve Hataylı vatandaşlarla kucaklaşmak adına buradayız. Hatay´ın spor geçmişi ve spor noktasındaki potansiyelinin ülkenin sportif anlamdaki başarısı için önemlidir. Önümüzdeki dönemlerde Hatay´dan uluslararası madalyalar kazanmış sporcuların yetişmesi adına kentte çok büyük yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Bakanlığımızın sporun tabana yayılması ile ilgili projeleri var. Geleceğe yönelik olarak Hatay´da ´yüzme bilmeyen kalmasın´ projesi kapsamında yüzme havuzu planlarımız var. Üniversite öğrencileri ve gençleri daha donanımlı yetiştirmek adına hem yurtlar hem gençlik merkezlerimizle ilgili çok güzel çalışmalarımız olacak. Sporun her daim hayatımızda olması için ´7/24 365 spor projesi´ başlattık. Bu projelerin bir parçası olarak Hatay´daki tesissilerimizi gece-gündüz halkın hizmetine sunduk' dedi. Valilik makamında da vali Doğan, Kasapoğlu´na ilde devam eden yatırımlar ve Bakanlığa bağlı kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar hakkında brifing verdi. Kasapoğlu ve beraberindeki heyet Valilik binasında bulunan Hatay Devlet Müzesini de gezdi. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, valilik ziyaretinde Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım Sporcusu Okan Berkyürek´e tekerlekli sandalye hediye etti. Habib-i Neccar Camii´nde cuma namazı sonrasında 15 Temmuz Şehitleri için okutulan 251 hatim duasına da katılan Kasapoğlu, tarihi Uzun Çarşıyı gezdi, esnafı ziyaret etti ve bazı vatandaşlarla sohbet etti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74