Stad ismi önergeyle meclis gündeminde

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Antakya´da yapımı devam eden yeni stadın ismi konusunu önergeyle Meclis gündemine taşıdı.

SPOR 11.10.2018 10:02:31 0
Stad ismi önergeyle meclis gündeminde

Akın Bodur/İskenderun

Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu´nun cevaplaması istediği soru önergesinda “Yeni stadın ismi Atatürk Stadı olmalı” görüşüne de yer verdi.
Antakya´da TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol ile 25 bin kişilik yeni stadın yapımına 2015 yılında başlandığını anımsatan milletvekili Güzelmansur, önergesinde, “Yeni stadın adının ne olacağı konusu tam bir muammadır. Söz konusu stadyum değişik zamanlarda, farklı yetkililer tarafından Hatay Arena, Yeni Hatay Stadyumu gibi değişik adlarla zikredilmektedir. Ancak Hataylılar yeni stadyuma Mustafa Kemal Atatürk´ün isminin verilmesini istemektedirler. Çünkü ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, devletimizin kurucusu, çağdaşlaşma hareketinin lideri olmasının yanısıra, Hatay´ın anavatana ilhakı için sağlığını hiçe sayan ve bu davayı diplomasi dehasıyla zafere ulaştıran Mustafa Kemal Atatürk´ün Hataylıların gönlündeki yeri ayrı önemli ve daha özeldir” ifadesine yer verdi.

'Kaç tesise Atatürk adı verildi.'
Milletvekili Güzelmansur, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu´nun cevaplamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Hataylıların yeni stadyuma, Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu ve sağlığını hiçe sayarak tek kurşun atılmadan Hatay´ın Anavatan´a katılmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk´ün isminin verilmesi konusundaki yoğun ve güçlü talepleri dikkate alınacak mıdır? Hatay´da inşaatı devam eden yeni stadyumun ismi kim tarafından, ne zaman ve hangi kriterler gözetilerek belirlenecektir? Hatay´da yapımı devam eden 25 bin kişilik yeni stadyum ne zaman hizmete açılacaktır? Daha önce belirlenen Eylül 2018 tarihindeki sapmanın nedeni nedir? Son 15 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın faaliyete geçirdiği kaç gençlik ve spor tesisine, Spor Genel Müdürlüğü Ad Verme Yönetmeliği´nin 5´inci maddesinin 2´nci fıkrası gereğince Atatürk, Mustafa Kemal, Gazi veya Ata adları verilmiştir? Yıllar, iller, tesisler detayındaki bilgileri nelerdir?'

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19