Stadın devri protokol ile yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Antakya´da yapımı gerçekleştirilen Hatay Stadyumu´nun Atakaş Hatayspor´a devir teslim protokolü törenle imzalandı.

SPOR 16.03.2021 16:43:07 0
Stadın devri protokol ile yapıldı

Antakya/SES

 Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonu´nda düzenlenen imza törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan da katıldı. Atakaş hatayspor, yeni stadyumun açılış maçını Fenerbahçe ile oynayacak.
İmza töreninde konuşan vali Doğan, 'Yapımı tamamlanan stadın, Atakaş Hatayspor tarafından kiralama talebini Gençlik ve Spor Bakanlığına ilettik. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da kiralama talebi uygun görüldü ve stadı Hatayspora kiralıyoruz. İmzalayacağımız protokolle de stat artık Atakaş Hatayspor´un yeni yuvası olacak. takaş Hatayspor´un altyapı tesisleri ile ilgili çalışmalar da yapılıyor. Biliyorsunuz tesis arazisi Milli Emlak Müdürlüğüne yani hazineye bağlı bir araziydi. Bu araziyi Ankara´dan milletvekillerinin de takibiyle valiliğe tahsis ettirdik ve burasını da Atakaş Hatayspor´a devredeceğiz. Buraya altyapı tesisleri kurulacak. Atakaş Hatayspor´un en büyük eksiklerinden bir tanesiydi. Bu eksikliği de tamamladıktan sonra inşallah Atakaş Hatayspor yoluna daha emin adımlarla devam edecek' dedi.
Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş ise “Spor birleştirici bir güçtür, bizler sporu güzelleştirmeye, sporun insanlığa ve insanlar arasındaki ilişkiye pozitif anlamda katkı sağlayacak her türlü güzel oluşumun içinde olmaya devam edeceğiz. Atakaş Hatayspor´u nasıl ki 3. Lig´den alıp şu anda Süper Lig´de bu sıralamalara getirdiysek, bundan sonraki amacımız Atakaş Hatayspor´un Avrupa´da mücadele etmesini sağlamak. İnşallah üç yıl içerisinde bu gayemizi de gerçekleştireceğiz. Yeni stadyumla bu hedefimiz daha da netleşmeye başladı. Artık Atakaş Hatayspor borçlarla, küme düşme ile anılmıyor. Tek eksiğimiz Süper Lig´e yakışır bir tesis. Bu eksiğimizi de valimizin destekleri ile gidereceğiz. Yeni tesislerle birlikte, gerek altyapı gerek A Takım ile Avrupa standartlarını uygulamamız gerekmekte. Düzenlenen bu imza töreni tarihe atılan bir imzadır. Umuyorum ki bir imza töreni de yeni tesisler için düzenleriz' diye konuştu. Stadyumun açılış maçını Fenerbahçe ile oynayacaklarını ifade eden Savaş, “Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile fikir birliği içindeyiz. İnşallah 27 Mart´ta Fenerbahçe ile açılış maçını yapacağız' değerlendirmesini yaptı.
Daha sonra da protokol imzalandı. İmza törenine Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhammed Cemil Şensöz, Atakaş Hatayspor Başkanı Nihat Tazearslan ve YK üyeleri de katıldı.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00