Stadyuma ´kent meydanı önerisi´

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu ve Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, Toplu Konut İdaresi´nin (TOKİ) Antakya stadyumu ile dış saha ve bahçesinin yanı sıra Armutlu´daki yüzme havuzu ve spor salonu yerlerin

15.08.2017 10:23:50 0
Stadyuma ´kent meydanı önerisi´

 

Nacioğlu, açıklamasında, Antakya´ya kuş bakışı bakıldığı zaman sadece belediye parkı ile Antakya mezarlığının yeşil alan olarak görüldüğünü söyledi.
Yıllardır belediyelerin yaptıkları yanlış imar yüzünden şehrin nefessiz kaldığını öne süren Nacioğlu, 'İnsanlar rahat oturacağı, oksijen alacağı doğru dürüst bir yeşil alan yok. Kent meydanı yok bu büyük bir eksikliktir' dedi.
Vali Ürgen alanın dar ve ufak olduğundan dolayı insanların rahat ortam bulamadığını ifade eden Nacioğlu, Hatay Stadyumu´nun şehir dışına çıkarılma kararı verilmesini isabetli bulduklarını ve bu kararın vatandaşın yararına olacağını düşündüklerini aktaran Nacioğlu, 'Şayet oraya yeşil alan değil de binalar yapılmaya başlanırsa, bu şehre ihanet edilmiş olur' değerlendirmesinde bulundu.
Yöneticilerin bu kararı gözden geçirmesi gerektiği önerisinde de bulunan Nacioğlu, 'İlimizde boş arazi kalmadı mı? İllede orada imar yapacaklar. İnsanda biraz vicdan olur. Zaten şehir trafiğinden herkes şikâyetçi, park sorunu had safhada herkesin arabası var. İmarları şehrin dışına derli toplu şekilde, araba parkını, yeşil alanları yaparak şehri rahatlatırsınız' ifadelerini kullandı.

-'Vicdan mı? Cüzdan mı?'
Nacioğlu, eski Akiş fabrikasının yerinde yapılan alışveriş merkezinde hata yapıldığını iddia ederek, bunun da birçok esnafı mağdur ettiğini savundu.
Alışveriş merkezlerinin genel olarak şehir dışında olduğunu anlatan Nacioğlu, o dönemde belediyenin yanlışının halkın tepkisi çektiğini hatırlattı.
Şimdi de Stadyum yerine aynı hatanın yapıldığını vurgulayan Nacioğlu, 'Karar sizlerin. Vicdan mı? Cüzdan mı?' diye sordu.

'Stadyumun betonlaşmasına seyirci kalamazlar'
Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin de Toplu Konut İdaresi´nin Antakya Stadyumu ile dış saha ve bahçesi yanı sıra Armutlu´daki yüzme havuzu ve spor salonu yerlerini alıp imara açmasıyla ilgili uygulamaya Büyükşehir, Antakya ve Defne Belediyeleri ile Hatay milletvekillerinin seyirci kalamayacaklarını belirtti.
Bu olayın Antakya ve Defne halkının topyekün sorunu olduğunun altını çizen Seyfettin, tüm siyasilerin bu yanlış karara karşı direnç göstererek, tepkisini koymasını istedi.
Seyfettin, sözkonusu alanın kentin ortak meydanına, DSİ parkı ile birleştirilerek kentin cazibe merkezi haline dönüştürülebileceğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: Stadyuma kent meydanı önerisi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22