Staj mağdurlarının 'kanunu değiştirin' ziyareti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT’lilerde staj ve çıraklık mağdurlarına kapıyı kapatması üzerine staj mağdurları AKP ve MHP il yönetimini ziyaret ederek, destek istedi

İSKENDERUN 12.01.2023 09:13:00 0
Staj mağdurlarının

İskenderun/SES
81 ilde örgütlenen staj mağdurları, eş kapsamlı yaptığı ziyaretlerde, haklarının verilmesini istedi.  Staj ve çıraklık başlangıcı ile yıpranmaya başladıklarını dile getiren mağdurlar, mağduriyetlere yol açan Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanununda değişiklik yapılmasını talep ediyor.

Hatay'daki "staj mağdurları", AKP Hatay İl Başkanlığı ile MHP Hatay İl Başkanlığına ayrı ayrı yaptığı ziyarette, "Mağduriyetimizi giderin" talebinde bulundu. 

Ziyaretlere ilişkin gazetemize bilgi veren staj mağduru EYT'liler, "Ziyaretlerimizi staj sigorta mağdurları olarak gerçekleştirdik. AKP ve MHP ziyaretlerimizde stajyerlik ve çıraklığın SSK başlangıcı olmasını istedik. MHP'ye yaptığımız ziyarette ayrıca, MHP'nin 2018 yılında bizlere verdiği ve halka açıkladığı seçim vaadini yerine getirilmesini istedik" açıklamasını yaptı. 

Staj mağduru EYT'liler, resmi rakamlara göre staj mağdurlarının 1999 öncesinden 300 bin kişiyi kapsadığını, sonraki yıllar açısından bakıldığında da sayının bir milyon 500 bine ulaştığını ifade etti. Staj mağdurları, kanunda değişiklik yapılması halinde 1999 öncesi kapsamında 300 bin kişinin EYT ile birlikte emeklilik hakkı kazanacağını belirtti. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19