Stajı 3 ülkede yaptılar

30 öğrenci ve 4 profesyonel eğitimci bilgisayarlı kalıp sistemi stajını İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya´da gerçekleştirdi.

31.07.2017 11:59:58 0
Stajı 3 ülkede yaptılar

 

Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi´nden 30 öğrenci İtalya-Çek Cumhuriyeti ve Romanya´da gerçekleştirdikleri stajda öğrencilerin bilgisayarlı kalıp sistemi eğitiminin ardından bir süre orta ve ölçekli tekstil kuruluşlarında istindam edildiklerini belirten okul müdürü ve Proje Yürütücüsü Hatice Soydan Sarcan, bu staj fikrinin tekstil ve hazır giyim sektörünün istihdam olanaklarının değerlendirilmesiyle geliştiğini bildirdi.
Sarcan, Proje Koordinatörü Gülümser Soyalan ile birlikte yaptığı yazılı açıklamada, “T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programının 30. Yılında KA1 2016 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği kapsamında kabul edilen “Assyst Bullmer Bilgisayarlı Kalıp Sistemi Üzerine Staj Çalışması” adlı proje Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden 30 öğrenci 4 profesyonel eğitimci beraberinde İtalya-Çek Cumhuriyeti ve Romanya da başarıyla tamamlandı. Tekstil ve hazır giyim sektörünün hızla büyüme ve gelişmesine bağlı olarak bu alandaki istihdam olanaklarının fazlalığından hareketle yola çıkılarak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacına karşılık verebilmek amacıyla proje fikri ortaya çıktı. Staj çalışmalarında alınan eğitim ile öğrenciler, Assyst Cad programını etkin bir şekilde kullanmayı öğrenerek mesleki açıdan büyük özgüven kazandılar. Bu programı bitiren öğrencilerden bir kısmı orta veya büyük ölçekli tekstil kuruluşlarında istihdam edildi” dedi.


Anahtar Kelimeler: Stajı ülkede yaptılar

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23