'Stat, 29 Ekim´de bitecek'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antakya´da TOKİ Başkanlığımız tarafından yapılan yeni stadının 29 Ekim tarihinde bitmiş olacağını söyledi.

SPOR 7.03.2019 10:24:37 0

Antakya/SES

Hatay Valiliğinin açıklamasına göre, bazı programlara katılmak üzere Hatay´a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, yapımı süren 25 bin kişilik stadta incelemede bulundu.

'Hatay, bölgeyi ilgilendiriyor'
Kurum, 'Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde 82 milyon vatandaşa, bize oy versin vermesin sağlık, turizm, stadyum tesisleri yapmak için gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki bizim milletimiz arkamızda ve bize her noktada destek oluyorlar. Biz de onlara hizmet edebilmek amacıyla tevazu, samimiyet içerisinde bütün şehirlerdeki yaşam kalitesini bu tesisleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Oldukça modern, UEFA standartlarına göre hazırlanmış stadımızda 25 tane locamız var. Tribünlerin tamamı kapalı. İmalat kalitesi çok güzel gidiyor. Hatayspor´u buraya taşır taşımaz mevcut maçların oynandığı yerde de yaklaşık 46 bin metrekarelik alanda da bir millet bahçesi inşasını gerçekleştireceğiz. Hatay birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, gerçekten dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkesin kardeşçe yaşadığı kadim bir şehir. Hatay sadece kendini değil bölgeyi ilgilendiriyor. Türkiye sadece kendini değil, bölgeyi ilgilendiriyor. Bakın işte valimiz aynı zamanda Afrin´in de valiliğini yapıyor. Oradaki yaklaşık 4-4,5 milyon insanı da ilgilendiriyor. Zeytin Dalı Harekatı´nı bu bölgeden yaptık ve başarıyla yönettik. Şuan Hatay ve Türkiye sonuçta bu bölgeyi tamamını içine alacak şekilde bir güvenlik koridoru oluşturmaya çalışıyor. O koridor da bittiği zaman inanın buradaki tarım, turizm sektörü eskisinden daha iyi pay alacak. Bu noktada şehirciliği ve şehircilikteki yaşam kalitesini arttırmak için de bugün projelerimizi istişare ettik. Şuan da saha incelemelerimizi yapıyoruz. Tüm bu projeleri aynı kararlılık ve azimle bitirip vatandaşımızın hizmetine sunacağız' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22