STEP tanıtıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, çevre sorunları ile kararlara toplumsal katılımın sağlanmasını hedefleyen Avrupa Birliği Horizon 2020 Projesi STEP GREEN platformunun tanıtımını sürdürüyor.

17.06.2017 08:02:38 0
STEP tanıtıldı

 

Projenin tanıtımına yönelik değişik platformlarda bilgilendirme yapan uzmanlar, Antakya´da HATMEK kursiyerlerine yönelik yapılan tanıtım toplantısında da platforma katılımla ilgili teknik bilgi verdi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi (HATMEK), ilde faaliyete girecek olan Avrupa Birliği Horizon 2020 Projesi STEP GREEN platformunun tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. HBB´den yapılan açıklamaya göre, HATMEK kursiyerlerine yönelik yapılan tanıtım toplantısında, halkın çevre sorunlarıyla ilgili karar verme süreçlerine toplumsal katılım sağlayacağı, STEP GREEN ile kente kazandırılacak çalışmalar hakkında bilgi verildiği belirtildi.

Türkiye´de ilk Hatay´da
Türkiye´de pilot bölge olarak Hatay ile birlikte İspanya, İtalya ve Yunanistan´dan 6 şehrin daha projenin paydaşı olduğu ifade edilen HBB açıklamasında, bu proje ile gençlerin yerel yönetimlerin çevre ile ilgili kararlarında söz sahibi olacağı kaydedildi. Hatay Büyükşehir Belediyesinde projenin koordinatörlüğünü Özel Kalem Müdürü Necmettin Çolak, Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi ve Proje Sorumlusu Serdar Kurtoğlu yürütürken, alanında uzman olan birçok Büyükşehir personeli de bu platformun tanıtımını ve Ar-Ge çalışmasını gerçekleştiriyor. Konu ile ilgili uluslararası yaklaşık 10 çalıştaya katılan ve proje yetkilileri ile bir araya gelen HBB yetkilileri, en son İtalya´nın Locri bölgesinde diğer şehirlerin belediye başkanları ile buluştu.

STEP projesi nedir?
HBB´nin bilgilendirmesinde proje ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı.
“STEP projesini; dijital ortamlarda gençleri birleştirip, çevre konularında organize olmasını sağlayarak yerel yönetimlerin çevre ile ilgili aldığı kararlara katılma sürecinin başlaması ve takibi diye özetleyebiliriz. Daha da detaylandıracak olursak gençler için oluşturulmuş bir elektronik katılım aracı diyebiliriz. Gençlere çevre ile ilgili kararlarda söz sahibi olma hakkı veren, sosyal medya ve diğer dijital araçları kullanmayı tercih eden gençler için bire bir proje. Yaşadıkları şehirde çevreyi tanıyan ve gelecekte çevre sorunlarından en çok etkilenecek bireyler olan 16-30 yaş arasındaki gençlerin bu sorunlara üreteceği çözüm önerileri ve yeni projeler STEP aracılığıyla yerel yönetimlere ve hükümet yetkililerine iletilecek. Dünyada demokrasi anlayışı, ilerleyen ve gelişen teknoloji imkânları ile birlikte değişim göstermekte. Yeni fikir ve kararların sosyal medya organları aracılığıyla anında paylaşıldığı günümüzde, Hatay Büyükşehir Belediyesi de bu yeni dünya anlayışına STEP ile bir adım daha yaklaşmakta.”


Anahtar Kelimeler: STEP tanıtıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57