STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun/SES

İSKENDERUN 2.05.2024 16:38:00 0
STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun’da sabah namazı öncesi görevli olduğu cami avlusunda öldürülen imam Hasan İnce için biraraya gelen Mil-Diyanetsen sendikası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri din adamlarına yapılan saldırılara dikkat çekti.

Boyacılar Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında Sadet Partisi İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, artan cinayetlere işaret etti ve bunun karşısında suskun kalınmamasını istedi. Çelik, cumhurbaşkanı ve milletvekillerine olayın aydınlatılması çağrısı yaptı.

Mil-Diyanetsen İlçe Başkanı Fatih Canbaz da Camide sabah namazı vurularak hayatını kaybeden Hasan İnci’nin şahsi bir husumetle alakası olmadığını olayın gerçek nedenlerinin ortaya çıkartılması gerektiğini belirtti. Hasan İnci, Mil-Diyanet Sen’in ve İİHD’nin şube başkanıydı.

Yaşanan bu olayın şahsi bir husumetle herhangi bir alakası olmadığını, husumet ifadesi ile farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Canbaz, “Hasan hocamızın katleden kişinin bu cani eylemi neden ve neden hangi sebeplerle yaptığı çok iyi bilinmektedir. Orada şahsi bir husumetin olmadığı da bilinen bir gerçektir” görüşünü belirtti.

Canbaz, “Diyanet ve din görevlilerimize itibarsız suikastlar yapılmaktadır. Bazı arkadaşlarımız sözlü saldırıya bazı fiziki saldırıya bazısı da Hasan hocamız gibi sonu ölümle biten saldırılara maruz kalmaktadır. Bazı bölgelerde birçok din görevlileri yani güvenliğinin bulunmadığını daha önce dile getirmiştik ve maalesef endişelerimizde haklı çıktık” diye konuştu.

Canbaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Devlet büyüklerimize sesleniyoruz kalleşçe sıkılan kurşunlarla şehit olan arkasında 4 çocuğu yetim bırakan Hasan hocamızı ailesine bir telefonu çok mu gördünüz. Hasan İnci hocamız sabah namazında görev başında ve görev halinde sıkılan kurşunlarla öldürülmüştür. Diğer benzer kamu görevlerine verilen haklar Hasan hocamızın ailesine de sağlanmalıdır Bu sebeple hocamızın ailesine Şehitlik belgesinin verilmesini talep ediyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Hasan cinayetini sordu

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90