STK´lara ‘birlikte çözelim´ daveti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu şehir ile ilgili söyleyecek sözüm var diyen tüm STK´ları dinlerim” dedi.

GÜNCEL 23.10.2019 10:06:33 0
STK´lara ‘birlikte çözelim´ daveti

Orhan Yıldız/İskenderun

HBB Başkanı Lütfü Savaş, STK´lara Hatay´ın sorunlarını birlikte çözmeye davet etti. Bu dönem STK´lara büyük önem verdiği vurgulayan Başkan Savaş, “Ortak akla inanan bir insanım, bilim insanı her şeyi ben bilirim diyemez. Biz gelecek nesiller için çalışıyoruz. Bu şehir ile ilgili söyleyecek sözüm var diyen tüm STK´ları dinlerim” diye konuştu.
Özel bir yayın kuruluşunda katıldığı programda gündemi değerlendirdiren Başkan Savaş, Suriye´deki iş savaşın Hatay´a ve Türkiye´ye etkilerini yorumladı, belediye birimlerinin yatırımları hakkında açıklamada bulundu, eleştirileri yanıtladı. Türk Silahlı Kuvvetleri´nin düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı´nı ve Suriye´de gelinen noktayı değerlendiren Başkan Savaş, Mustafa Kemal Atatürk´ün sözüne atıfta bulunarak “En kötü barış en iyi savaştan iyidir” diye konuştu.

“Savaşın iki kaybedeni türkiye ve Suriye”
Suriye´de 8 yıldır devam eden savaşın iki kaybedeni olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “Yıllardır süregelen savaşın iki kaybedeni var: Suriye ve Türkiye. Gelinen noktada kaybedilen canlar ve paramparça olmuş hayatlar var. Bir nesil elinde kalem tutmadan savaşın gölgesinde, silahlarla büyüdü. Ancak egemen güçler bunların yerine kendi çıkarlarını düşünmekle meşgul. Kimin ne kazandığının ne önemi var? Burada insanlık kaybetmiştir” değerlendirmesini yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediyesinin tüm imkânlarıyla devletinin ve ordusunun yanında olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “Zeytin Dalı Harekâtı´nda olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı´nda da devletimizin ve ordumuzun yanındayız. İki hafta önce Sayın Valimize de bunu ifade ettim. Barışın ve huzurun sağlanması için atılacak tüm adımları destekleriz” ifadelerini kullandı.

“Önce altyapı sonra üstyapı”
Altyapı ve üstyapı çalışmalarının il genelinde devam ettiğini ifade eden Başkan Savaş, seçim öncesinde olduğu gibi sonrasında da çalışmaların sürdüğünü, ancak Antakya ve Defne´de içme suyu şebekesi tamamlanamadığı için bazı bölgelerde üstyapı çalışmaları yapamadıklarını belirtti. Savaş, “Yakın zamanda içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları çalışmalarımız tamamlanacak ve bu iki ilçenin üstyapı çalışmalarını da bitireceğiz” bilgisini paylaştı.
Bazı projelerin hayata geçmesi için ekonomik imkânların geniş olması gerektiğini vurgulayan Lütfü Savaş, “Borçlarımız var ancak bunları ödüyoruz. Buna rağmen ilde hizmet veren en aktif kurum Hatay Büyükşehir Belediyesi. Bununla birlikte Türkiye´deki 30 büyükşehir belediyesi içindeki en rahat 6 belediyeden biri de biziz. Paramızı hiçbir zaman çarçur etmedik. Bununla birlikte kentimizin huzuru için çalıştık” ifadelerini kullandı.

EXPO ihalesi Kasım´da
Başkan Savaş, EXPO ile ilgili gelişmelere de değinerek, şu bilgileri paylaştı:“EXPO hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. Kasım ayında büyük ihalemiz var. Rekabet bizi bekliyor. Umarım ki en yakın zamanda bitireceğiz. EXPO´nun içeriğinde büyük sürprizlerimiz de olacak.”
Eski sanayi sitesi ve otogar alanının yenilenmesi için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş; konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eski sanayi sitesi ve otogar ile ilgili bir çalışma başlatıyoruz. İçeriğinde 4 katlı binaların, çarşının, okulun ve ibadethanenin olduğu bir yaşam alanı projesi olacak. Ancak bu çalışmayı yapmak için yaklaşık 4 yıldır bize bir çivi bile çaktırmadılar. Bugüne kadar engellemelerle karşılaştığımız için ihaleye dönmek istedik. Ortak akılla karar verdiğimiz bu proje ile yeni bir kazanım sağlayacağız. Esnaflarımız da iş yerlerini kaybedeceklerini düşünmesin, çünkü mevcut duruma nazaran daha fazla iş yeri ve daha konforlu bir alan olacak.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00