Su kuyularının enerji nakil hattı yenilendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), içmesuyunun evlere kadar iletilmesini sağlayan içmesuyu tesislerinde bakım ve onarım çalışmalarının düzenli bir şekilde ilerlediğini duyurdu.

HATAY 8.02.2018 09:45:07 0
Su kuyularının enerji nakil hattı yenilendi

 

İlçelerde bulunan terfi istasyonları, su depoları, su kuyularında ve sondaj yapılan bölgelerde bakım ve onarım çalışmaları sayesinde içmesuyunun düzenli bir şekilde iletildiğini belirtilen HATSU, yazıl açıklamasında şunlara yer verildi: 'Tesislerde oluşan arızaların modernizasyon kapsamında hızlı bir şekilde müdahale edilerek su kesintilerinin önüne geçildi. İskenderun ve Belen ilçelerinde oluşan tesis arızalarına müdahalelerde bulunuldu. İskenderun´un Suçıkağı Mahalles´nde bulunan su deposunda gerilim hatlarında oluşan arızanın giderildi. Belen´in Atik Yaylası Mevkii ile Pazar yeri mevkiinde bulunan kuyuların motor değişimi yapıldı ve enerji nakil hattı yenilendi.'
HATSU, ayrı bir açıklamasında da, ildeki içmesuyu depolarından hatlara daha sağlıklı ve hızlı şekilde iletilmesi adına elektrik sistemlerinde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Açıklamada, 'Altınözü´nde Hanyolu ve Çetenli Grubu İçmesuyu İnşaatı kapsamında yapılan depoların elektrik sistemlerinin sağlıklı şekilde çalışmasını sürdürmek amacıyla rutin kontrolleri yapıldı. Tesislerin sağlıklı ve sürekli şekilde işlevini yerine getirmesi adına elektrik panolarında, jeneratörlerde, haberleşme sistemleri, kuyu pompaları ve diğer ekipmanların temizlikleri ile kontrollerin yapıldı. Yapılan planlı çalışmalarla depo taşmaları ve su israfının önüne geçildi. Rutin kontroller ve bakım çalışmaları sürüyor' ifadesine yer verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57