Su ücretlerine indirim istemi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Kurulu´nda ´nezaket´ ve ´saygı´ tartışması yaşandı.

GÜNCEL 25.05.2021 16:29:40 0
Su ücretlerine indirim istemi

 

Antakya-İskenderun/SES
 HBB Meclisinin AKP Grubunun, pandemi nedeniyle su fiyatlarında değişikliğe gidilmesi ile ilgili hazırladığı önergede yer alan ifadeler, oturumu yöneten HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın sert tepkisine neden oldu. Önergede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli için ‘sayın´ ifadesi belirtilirken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´in isimlerine dahi yer verilmeyip ‘sayın´ yazılmaması, tartışma nedenini oluşturdu.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, AKP´li bazı belediye başkanlarının imzasını taşıyan önergede, 'Salgın sebebiyle zor günler yaşayan esnafa merkezi hükümetin destek olduğu” ileri sürülürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin açıklamalarına yer verildi; ancak Millet İttifakı ortakları Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener´in isimleri bile yazılmadan sadece parti isimleri yer aldı. Kaleme alınan önergede bile ayrım yapıldığını söyleyen Savaş, “Birbirimizin genel başkanına ve devletimizi yöneten insanlara ‘Sayın´ demekten imtina ediyorsak bu Meclis´te düzgün hareket edip düzgün sonuç alamayız. Bu önergede kimileri küçültülmeye çalışılmış kimileri yüceltilmeye çalışılmıştır” dedi. Ülkeyi yönetmek için ‘ben varım´ diyen herkesin yüce insan olduğunu da belirten Savaş, ´Bu insanlar partilerinin genel başkanı ve iktidara gelmek için mücadele veriyor. Bu kelimelerde saygı ve saygısızlık gizlidir. Genel başkanlar Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener´in bu durumu hak ettiğini düşünmüyorum. Biz düşman değiliz. Sadece Hatay halkı ve Türk milletine daha iyisini yapmak için mücadele eden rakipleriz. Bu ülkeyi yönetirim diyen ve gayriahlaki davranışlar içinde bulunmayan herkesin saygıyı hak eder´ dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi AKP Grubu adına açıklamayı Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yaptı. HATSU genel kurulu çıkışında, Cumhur İttifakı grubu olarak su ücretlerinde indirim talebinde bulunduklarını belirten Altan, 'Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs etkisiyle birlikte ekonomik olarak çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu sıkıntılı günlerde bizimde belediye olarak, meclis olarak insanlara destek olmak amacıyla bir çalışma gerçekleştirdik. Başta Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde Grubu bulunan büyün siyasi partilerin açıklamaları var. Birçok büyükşehir belediyesi karar olarak su fiyatlarının hayatı kolaylaştırması adına yüzde 50 indirim gerçekleştirmiştir. Adana Büyükşehir Belediyesi yüzde 50, İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 50, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yüzde 50, Bilecik Belediyesi yüzde 50 indirim yapmıştır, esnaf ve vatandaşın yanında olmak adına grubumuz ile birlikte yapmış olduğumuz bu çalışmayla Hatay´da su ücretlerini belki yüzde 50 indirimin bütçeyi çok etkileyeceği düşüncesiyle geçen yıl meclis olarak alınan bir kararda yüzde 20 zam kararının geri alınmasını talep ettik' dedi.

Gündem maddeleri de görüşüldü
HATSU Genel Kurulu, ihtisas komisyonu üye seçiminin yanı sıra, HATSU´da bazı kadro değişikliği yapılması, HATSU Kuruluş ve Yönetimine Dair Teşkilat Yönetmeliği ile Yönetim Kurulunun Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğinin güncellemesi, Taşınır Taşınmaz Kaynak ve Hakların Değerlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğinde değişiklik yapılması, hizmetlerde kullanılmak üzere 10 adet vidanjör, 4 adet kombine kanal açma ve temizleme aracı ile 15 adet damperli kamyon satın alınması konusunun görüşülmesi, Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. ile HATSU Genel Müdürlüğü arasında ekli feragat ve ibra protokolü çerçevesinde sulh olunması ve sulh sözleşmesini imzalaması için genel müdüre yetki verilmesi konusunu da görüştü.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19