Su ürünleri av sezonu açıldı

Doğu Akdeniz´de 15 Eylül Pazar günü su ürünleri av yasağı sona erdi.

GÜNCEL 19.09.2019 09:48:51 0
Su ürünleri av sezonu açıldı

İskenderun/SES

Hatay Su Ürünleri Birlik Başkanı Celal Bilen, yeni av sezonunun kazançlı olması dileğinde bulundu. İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu da “Çevreyi güzel korumadıkça balıklarımızı koruyamayacağız, bunun bilincindeyiz” dedi.
Yeni av sezonu, Çevlik Balıkçı Barınağı´nda düzenlenen törenle başlatıldı. Törende konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu; “Sıfır Atık Mavi Projesinin Oda olarak Türkiye çapında ortağıyız. Çevreye çok önem veriyoruz. Çevreyi güzel korumadıkça balıklarımızı koruyamayacağız, bunun bilincindeyiz. Akdeniz´i kirleten ikinci büyük ülkeyiz. Bu bizim için büyük bir ayıp bizim için. Lütfen çocuklarımızı bu şekilde bilinçlendirelim. Balıkçı arkadaşlarımıza da bu konuda katkı beklediğimizi iletelim. Herkesi saygıyla selamlıyor, rastgele diyorum“ diye konuştu.

Törene; Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Vekili Selman Kahlıoğulları, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Çolakoğlu, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Alican Yaman Yılmaz, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Sezgin Gümüş, balıkçılar katıldı.
Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Alican Yaman Yılmaz da bereketli bir sezon dileğinde bulundu. Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Çolakoğlu ise su ürünleri sektörünün ülkemizde de hızla geliştiğini, Avrupa Birliği ülkelerine ihraç edilen tek hayvansal ürünün balık olduğuna dikkat çekti.

Balıkçılığın gelişmesi için özellikle bilimsel yöntemlerle tespit edilmiş kurallara mutlaka uyulmasının gerektiğini vurgulayan Samandağ Kaymakamı Murat Kütük , şunları kaydetti: “Bereketini sunan bu deniz gün gelip hiçbir şey vermemeye başlayabilir. İşte o zaman iş işten geçmiş olacak. İş işten geçmeden, sadece balıkçılar değil bütün toplum olarak elimizi gerektiği gibi taşın altına koymamız gerekir.”

Sezonun başlaması dolayısıyla Hatay Su Ürünleri Birlik Başkanı Celal Bilen, yayımladığı mesajında, “Bölgemiz de balık av sezonu başlıyor. Tüm balıkçı camiasına iyi bol kazançlı bir sezon temenni ederim” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00