‘Su ürünleri yetiştiriciliği´ çalıştayı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi tarafından düzenlenen 3. Ulusal/1. Uluslararası Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Gamet Biyolojisi Çalıştayı başladı.

GÜNCEL 21.09.2018 10:46:00 0
‘Su ürünleri yetiştiriciliği´ çalıştayı

Nesrin Geyik/İskenderun

Çalıştay, 19-21 Eylül tarihleri arasında İskenderun Anemon Otel´de yapılıyor.
Dünyada en hızlı gelişen gıda sektörlerinden biri olan Su Ürünleri Yetiştiriciliği olan Akuakültür konusunda farkındalık oluşturmak ve bu alandaki sorunların çözüm önerilerinin üretileceği bir platform olmak üzere ilk kez uluslararası olarak düzenlenen Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Gamet Biyolojisi Çalıştayı için yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcılara ev sahipliğini İSTE yapıyor.
Çalıştay´ın açılışında konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereli, deniz bilimleri ile teknolojiyi harmanlayan son güçlü bir Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi´ne sahip olduklarını ifade edtti. Dereli, “Oluşturduğu katma değer ve istihdama katkısı ile stratejik öneme haiz olan su ürünleri yetiştiriciliği sektörü, dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişmektedir. Ekonomiye katkısı dikkate alındığında, sektörün ihtiyaçlarına yönelik bilimsel çalışmaların yapılması oldukça önemlidir. Bu bağlamda, düzenlediğimiz Çalıştay, su ürünleri yetiştiriciliği alanındaki bilimsel çalışmaların, güncel gelişmelerin ve sorunların ilgili tüm taraflar tarafından tartışılması ve bilgi alışverişinin sağlanması bakımından mükemmel bir platform oluşturmuştur' dedi ve platformu oluşturan çalıştay moderatörü Prof. Dr. Yusuf Bozkurt ve katılımcılara teşekkür etti.
Yurt içi ve yurtdışından gelen akademisyen ve sektör temsilcisinin bulunduğu, Uluslararası Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Gamet Biyolojisi Çalıştayı´nın açılış törenine, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İSTE Rektör Yardımcısı ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, İSTE Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Erdoğan, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu, Türk Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık da katıldı.
Uluslararası Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Gamet Biyolojisi Çalıştayında, uzmanlar tarafından sonuç bildirgesi ve raporu da hazırlanacak.

 

 

 

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07