Su baskınlarına karşı tahkimat yapılacak

Depremden sonra İskenderun’da deniz taşkını ve su baskınlarının önüne geçmek amacıyla Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyi kazanan firma, İskenderun’da saha çalışmalarına başl

İSKENDERUN 14.07.2023 19:25:00 0
Su baskınlarına karşı tahkimat yapılacak

 

 

Depremden sonra bozulan kıyı yapısı nedeniyle kentin deniz taşkını ve su baskınları yaşadığını belirten İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek,  çalışmayla su baskını ve deniz taşmasının önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi.

AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de çalışma ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çalışmanın başladığını duyurdu. Özel, Balıkçı Barınağı, sahil güvenlik hattı ve anıt alanı arkası başta olmak üzere sahil boyunca kıyıdan şehrin iç kısımlarına kadar gelen su baskınlarının önleneceğini kaydetti. Özel’in paylaşımı şöyle: “Depremde İskenderun sahili boyunca yaşanan çöküntü sebebiyle meydana gelen su taşkınlarını durdurmak için deniz tahkimatı çalışmalarına başladık. Yapılan projelerin tamamlanmasıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, Altyapı Genel Müdürlüğümüzce iş makinalarımız sahaya indirildi ve bugün itibariyle inşaata start verildi. Balıkçı barınağı, sahil güvenlik hattı ve anıt alanı arkası başta olmak üzere sahil boyunca kıyıdan şehrin iç kısımlarına kadar gelen su baskınlarını böylece önlemiş olacağız. Depremden ötürü içme suyu, altyapı ve diğer tesislerde yaşanan sorunların tamamı çözülene kadar, son vatandaşımız evine yerleşene, son esnafımız işyerine kavuşana kadar sabır ve azimle durmak yok yola devam. Hangi kurumun sorumluluğunda olduğuna bakmadan, sorunlar üzerinden topu birbirine atmadan, hemşerilerimizin her talebini talimat, her sorununun çözümünü ödev bilip çalışacağız.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19