Su projesi 45 milyar Japon yeniyle

Japonya Büyükelçisi Suziki Kazuhiro ve JICA temsilcileri, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Kırıkhan’da yapılan Atıksu Arıtma Tesisini inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

EKONOMI 16.11.2022 17:00:00 0
Su projesi 45 milyar Japon yeniyle

İskenderun/SES
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Başkanı Yuko Tanaka, "İller bankası aracılığıyla hayata geçirilen 45 milyar Japon yeni kredi projesi ağırlıklı olarak su temini, kanalizasyon ve atık yönetiminin iyileştirilmesi için kullanılıyor ve Hatay’da da birçok önemli proje hayata geçiriliyor" dedi.
Büyükelçi Kazuhiro’nın ziyaretine, JICA Türkiye Başkanı Yuko Tanaka, JICA Türkiye ofis temsilcisi Yurika Saıto, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner, HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat ve daire başkanları ile şube müdürleri de eşlik etti.
Tesis incelemesi öncesinde konuşan Japonya Büyükelçisi Kazuhiro, “Yapılan hizmetler, Türkiye’nin Japonya projelerine ilgisinin büyüklüğünü gösterdi" dedi ve Japon yeni kredisi ile inşa edilen Hatay Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisini işleten ve yöneten HATSU Genel Müdürlüğüne ilgileri için teşekkür etti.
Tüm yerel yönetimlerde olduğu gibi Hatay’da da su ve altyapı geliştirme maliyeti her yerel yönetimin sorumluluğunda olduğunu anımsatan JICA Türkiye Başkanı Tanaka da, “Yaşam ortamının iyileştirilmesi için artan bir ihtiyaç var ve altyapının getirilebilmesi artan Suriyeli sayısıyla beraber bir sorun haline gelmiştir. Bu koşullar altında 2015 yılından bu yana JICA bu proje aracıyla Suriyeli akınından etkilenen yerel yönetimlere su ve altyapı iyileştirilmesi için gerekli olan uzun vadeli fonları sağlamıştır. İller bankası aracılığıyla hayata geçirilen 45 milyar Japon yeni kredi projesi ağırlıklı olarak su temini, kanalizasyon ve atık yönetiminin iyileştirilmesi için kullanılıyor ve Hatay’da da birçok önemli proje hayata geçiriliyor" diye konuştu.
İller Bankası Adana Bölge Müdürü Akgüner de, Suriyeli sığınmacıların ülkemize gelmesiyle beraber yerel yönetimlerin hizmetlerini daha geniş alanda vermek zorunda kaldığını belirterek bu projelerin özellikle altyapı yatırımlarının çok önemli olduğunu söyledi.
Su kaynakları ile tüm canlıların ortak yaşam alanı olan doğayı korumak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir yaşam sunmak için HATSU olarak, JICA ve İller Bankası katkılarıyla önemli hizmete imza attıklarını anlatan HATSU Genel Müdürü Polat da HATSU'nun projeleri hakkında bilgi verdi. HBB'den yapılan açıklamaya göre, projeleri sıralayan Polat, “İller Bankası aracılığı ile TK-P20 JICA kredisi kapsamında Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi, Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi, Antakya (Merkez) İçme Suyu İnşaatı, Erzin İçme Suyu İnşaatı, Şenköy (Yayladağı) İçme Suyu İnşaatı, Mağaracık (Samandağ) İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı, 17 adet içme suyu deposu, Arsuz I. Grup Kanalizasyon ve Belen Kollektör Hattı İnşaatı, Reyhanlı Küçük Sanayi Sitesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı, Antakya Muhtelif Mahalleler 2. Kısım Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı ve bakım onarım araç alım işleri yapıldı" dedi.
Büyükelçi Kazuhiro ve JICA yetkilileri, tesisi gezip, incelemede bulundu ve bilgi aldı. 


Anahtar Kelimeler: projesi milyar Japon yeniyle

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19