Su ürünleri av sezonu açıldı

2023 - 2024 Su Ürünleri Av Sezonu açılış töreni İMEAK DTO İskenderun Şubesinin katkılarıyla Konacık Balıkçı Barınağı'nda yapıldı.

EKONOMI 16.09.2023 16:26:00 0
Su ürünleri av sezonu açıldı

Açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve kooperatif başkanlarının yanı sıra İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Suphi Şaşati, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni protokol konuşmalarıyla devam etti. Törende konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Bugün itibarıyla balıkçılarımız ‘Vira Bismillah!’ diyerek denizlere açılacak ve önümüzdeki 7 ay boyunca rızıklarının peşinde koşacaklardır. Denizlerimizde kısmetinizin peşinde koştuğunuz aylar boyunca ağlarınızın hep dolu çıkmasını temenni ediyorum. Ülkemiz; uzun sahil şeridi, yaygın iç sular ve nehir sistemleri sebebiyle önemli ölçüde balıkçılık kaynaklarına sahiptir. Tek ihracatı yapılan hayvansal ürün balıktır. Balık avcılığı ve yetiştiriciliği bakımından zengin kaynaklara sahip olan ülkemizin bu avantajlarını kullandığımızda sektörden daha fazla pay alabilmek kaçınılmaz olacaktır. Bu bilinç ve farkındalık ile ilimizdeki balıkçılık faaliyetlerini geliştirmek ve yapılan yatırımların yakından takip etmek ile mükellefiz” diye konuştu,

İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, İskenderun Şubesi olarak Samandağ´dan Karataş´a kadar olan sorumluluk sahasında İskenderun Körfezinde faaliyette bulunan balıkçıların sorunlarıyla oda olarak yakından ilgilendiklerini belirtti.

İskenderun Körfezi’nin deniz canlıları için zengin bir yumurtlama alanına sahip olduğunu kaydeden Kutlu, “Özelikle karides ve dip balıkçılığında, İskenderun Körfezi ülkenin genel balıkçılığında önemli bir yeri var. Bunun için özenle korumamız gereken bir bölgedir” dedi.

DİP AKINTILARI KISMEN TEMİZLİYOR

Körfezi kirleten evsel atıklar, fabrikalar, limanlar gibi çok fazla olumsuz unsura karşın dip akıntıları sayesinde kısmen temiz kalsa da körfezin daha da temiz kalması için İskenderun Teknik Üniversitesi ile ortak projeler yürüterek akademisyenlere destek olduklarını aktadan Kutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

YABANCI TÜRLER TAKİP EDİLİYOR

“İskenderun Körfezindeki balık çeşitliliği ve verimliliğinin arttırılması amacıyla İskenderun Teknik Üniversite ile birlikte resif çalışmaları, yerli balıkların ve yabancı türlerin izlenmesi projelerini sürdürmekteyiz.

BARINAĞIN ONARIMI İÇİN KURUMLARA DESTEK

Deprem sonrası hasar gören İskenderun Balıkçı barınağının bir an önce balıkçılarımıza hizmet vermesi için ilgili kurumlarla ilk günden beri iletişim halindeyiz. Hasarın onarımı ve barınağın hizmete alınması için depremin ilk günlerinden bu yana ilgili kurumlara destek vererek konunun takipçisiyiz.”

Konuşmaların ardından katılımcılara İMEAK DTO İskenderun Şubesi destekleriyle hazırlanan balık ekmek dağıtıldı.


Anahtar Kelimeler: ürünleri sezonu açıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19