Sulama sorunu önergeyle Meclis´te

Samandağlı Adana Milletvekili Tulay Hatimoğulları Oruç, tarım sezonu başlamasına karşın Samandağ´da sezon açılmasına rağmen tarım alanlarında kullanılmak üzere sulama suyunun verilmemesini soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.

GÜNCEL 29.05.2019 10:48:41 0
Sulama sorunu önergeyle Meclis´te

Akın Bodur/İskenderun

Çiftçiler adına açıklama yapan Samandağ Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu´nun, “Sulama suyunun henüz bırakılmaması çiftçilerimizi mağdur etmiştir. Vatandaşlar her gün bizleri arayarak konuyla ilgili şikayetlerini dile getirmektedirler. Toprak hiçbir zaman mazeret kabul etmez, onun da bir canlı gibi suya ihtiyacı vardır. Çiftçilerimizin her konuda desteklenmesi gerekirken maalesef mağdur edilmektedirler. İlçemizin tek gelir kaynağı tarımdır, bunun değerini bilelim ve bir an önce bu mağduriyet giderilsin' açıklamasını yaptığını ifade eden milletvekili Oruç, önergesinde 'Samandağlı çiftçiler sulama kanalı ile ilgili sorunlarını Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü´ne dilekçe ile sunmuş; Samandağ Sulama Kanalı´nın uzun yıllardır hizmet vermesine karşın artık ihtiyacı karşılayamaz duruma geldiğini, kanalın uzun süredir onarım görmediğini söylemişlerdir. Kanaldaki ciddi yıpranmaların önemli oranda su kaybına neden olduğunu, tarımsal üretimin daha verimli hale gelmesi için bahse konu su hattının ivedilikle yenilenmesinin 42 kırsal mahalle için önemini dile getirmişlerdir' ifadesine yer verdi.
Milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı yapınlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Çiftçilerin ve üretimin desteklenmesi gerekirken, sezon açılmasına rağmen sulama suyu neden bırakılmamıştır? Borcunu ödemeyenler nedeniyle suyun bırakılmaması iddiası doğru mudur? Uzun zamandır onarım görmeyen Samandağ sulama kanalındaki yıpranmalar nedeniyle su kaybının yaşanması tarafınızca denetlenmekte midir? 42 kırsal mahallenin kullandığı su hattının yenilenmesi için çalışmalarınız var mıdır? Samandağ´da sulama suyunun düzenli olarak verilmesi için planladığınız çalışmalarınız var mıdır? Tarım üretiminin daha verimli hale gelmesi için suyun sağlıklı, ekonomik ve efektif kullanılması çok önemlidir. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz bunu daha da elzem kılmaktadır. Bakanlığınızın bu konuda çalışmaları var mıdır?'


"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29