*Süpürdükleri her ülkenin sınırları cetvelle çizilmiş'

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Türkiye´nin farklı ülke olduğunu belirtti

SİYASET 15.01.2020 10:30:34 0
*Süpürdükleri her ülkenin sınırları cetvelle çizilmiş

Bazı etkinliklere katılmak ve incelemede bulunmak üzere Hatay´a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, partisi AKP´nin Hatay İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Selçuk´un partisine yaptığı ziyarette, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu ve Hüseyin Şanverdi, belediye başkanları, AKP ilçe başkanları ve yöneticileri de katıldı.

AKP´de katılımcılara seslenen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Bu bölgeyi biraz olsun tanıyan bir insan buranın nasıl bir medeniyet beşiği olduğunu, nasıl kadim değerleri taşıdığını, nasıl dünyaya örnek olduğunu biliyor. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak elimizden geleni yapıp, bu konuda pozitif ayrımcılık yaparak, Hatay´ı nasıl güçlendiririz, buraya nasıl destek olurunun peşindeyiz. Türkiye´de 58 hayırseverin birden fazla okul yaptığını ve bir masada buluştuğunu görmedim. Rekor Hatay´da. Sizlerin burada olması beyefendinin Türkiye´de daha güçlü durmasına, bizim daha öz güvenimizin yüksek olmasına yol açıyor. Cumhurbaşkanımızın Newyork´ta daha güçlü yürümesini sağlıyor. Arkasında millet olan bir devlet başkanından söz ediyorum. Yüz senede bir gelen bir lider kumaşından söz ediyorum. Böyle liderler kolay yetişmiyor ve kolay gelmiyor. Bu liderlik Türkiye´nin en büyük gücü ve sermayesidir. Bizler kapı kapı dolaşıyor, insan insan sohbet ediyoruz. Türkiye zor bir coğrafyada. Dünya´nın emperyalist güçleri bizim katma değer üreteceğimiz ve katlama yapacağımız bütün sermayemizi teröre harcatıyorlar ki, bu önemli işleri yapamasınlar. Aslında bütün dertleri bu. Bundan dolayı da Türkiye´yi bölüyorlar, fay hatlarına parçalıyorlar. Milletleşme sürecimizi geciktirmeye çalışıyorlar. Bizim toprağımız diğer ülkelere göre daha kıymetlidir. Toprağımızın bereketi başka bir berekettir. Libya´dan, Fas´tan, Cezayir´den, Suriye´den, Libya´dan sonra bu tarafa doğru geliyorlar. Diyorlar ki, ´iz 2015´te de Türkiye´yi süpürecektik´. Bu planı yapmışlardı, ama süpüremediler. Çünkü burada başka bir coğrafya var. Süpürdükleri her ülkenin sınırları cetvelle çizilmiştir. O ülkelerin sınırları düzdür, çünkü masa başında belirleniyor. Türkiye öyle bir ülke değildir. Bizi süpürmelerine izin vermedik, vermeyeceğiz. Biz çocukları eğitim çatısı altında toplamazsak ve geleceğe hazırlamazsak, inanın bizi ´efendiler ve köleler´ diye ayırdıkları dünyada köleler sınıfına sokmaya çalışıyorlar. Bizim bu duruma direnmemiz lazım ama direnmek eğitimle ve bilimle olur. Bu yüzden de çocuklarımızın eğitimlerine ayrı bir ehemmiyet vereceğiz' değerlendirmesini yaptı.
Çocukların sınavlara hazırlanmak için sürekli odalara kapandığını ve sadece soru çözüp, sorun çözemediklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Bu şekilde çocuklarıa değer sistemimizi aktaramıyoruz. Çocukların eğitimi benim için her şeyden önemli. Eğitim meselesi, çok önemli. Hatay, Türkiye´de en çok tasarım beceri atölyesi açan illerden biri. Hatay´da 500 atölye var. Atölye çocuklar için çok önemli. Burada hayatı görüyor. Türkiye, 12 devleti sıralamada geçti. Şimdiye kadar hep düştük ama son olarak çıkış yaptık. Bizim kaynaklarımız kıt ve az olabilir, bunu farkındayız, ama dünyaya, eğitim tarihine derslik sayısı, dijital alt yapı ve öğretmen sayısı anlamında rekor kırmış bir AK Parti var.'
AKP Hatay İl Başkanı Yeloğlu da Milli Eğitim Bakanı Selçuk´u ağırlamaktan ve bakanlığın başında onu görmekten son derece memnun olduklarını ifade ederek, 'Cumhurbaşkanımız ekmeği gerçek ekmekçiye vermiş. Sizlerin de dediği gibi ‘biz ortalamaya talip değiliz, en iyisine talibiz´. Çünkü, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak, ancak bu şekilde olur' diye konuştu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00