Suriye sınırına sevkiyat sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırına askeri sevkiyatını sürdürüyor. Sınıra yapılan sevkiyatın, Türkiye-Suriye sınırında konuşlanan askeri birlikler ile karakollara yönelik takviye amacı olduğu belirtildi.

27.09.2017 11:26:16 0
Suriye sınırına sevkiyat sürüyor

Burak Milli/İskenderun

 Türkiye, Rusya ve İran´la yaptığı Astana Anlaşmasında, Suriye´nin de onayı ile İdlip bölgesine operasyon yapmayı da planlıyor. Türkiye´nin, Suriye topraklarında oluşturulan Kürt kantonlarından Afrin´e yönelik operasyon hazırlığı da bulunduğu biliniyor. Sınıra yapılan sevkiyatın Afrin ve İdlip´e yönelik olası operasyonlar için olduğu da yapılan değerlendirmeler arasında.

Araçlar sınıra gönderilecek
İskenderun´a dün sabah gelen askeri malzemeler arasında haberleşme araçları ve sinyal kesici cihazları ile kasaları kamufulajla kapalı askeri kamyonlar da bulundu. Türkiye´nin farklı illerindeki askeri birliklerden demiryoluyla nakledilen askeri araç ve malzemeler İskenderun Garı´na ulaştı. Askeri araç ve ekipmanların, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.
Askeri personeller tarafından vagonlardan indirilen araç ve cihazlar, Suriye sınırındaki birliklere sevk edilmek üzere İskenderun 39. MKNZ Tuğayı Ahmet Tor Kışlası´na sevk edildi.

Komando birlikleri de sınırda
Sınıra gönderilen askeri araç ve komando birlikleri ile zırhlı araçlar Reyhanlı´ya gitti. Sınıra sevk edilen komando birlikleri ile zırhlı araçların, Reyhanlı´daki sınır birliklerine takviye amaçlı gönderildiği belirtildi. Ülkenin farklı kentlerinden geldiği belirtilen komandoları birlikleri, otobüsler ve zırhlı araçlar önceki gün akşam Suriye sınırına gitti. Reyhanlı bölgesindeki Suriye sınırına daha önce de komando birlikleri gönderilmişti.

Yayladağı sınırına ´duvar´
Türkiye-Suriye sınırının Yayladağı bölgesinde oluşturulan güvenlik duvarı nın yapımı sürüyor. 40 kilometrelik sınıra 4 metre yüksekliğinde ve 7 ton ağırlığındaki beton bloklarla örülen güvenlik duvarı devam ediyor. Beton duvarın jilet tel ve elektronik sensörler vasıtasıyla güçlendirileceği belirtildi. Sınırın Reyhanlı bölgesindeki güvenlik duvarı yapımı tamamlanmıştı.
Savaşın yaşandığı Suriye´nin İdlib ve Lazkiye kentlerine sınırı olan Yayladağı bölgesinde yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla sınıra beton bloklarla duvar örülmeye başlanmıştı. 25 kilometrelik bölümü tamamlanan güvenlik duvarının örülmesi, iş makineleri ve vinç yardımıyla sürüyor. sınıra duvar olarak örülen beton blokların her biri 4 metre yüksekliğinde ve 7 ton ağırlığında.
kentin Uluyol mahallesi ile Çandır mahallesi arasında bulunan sınır hattına örülen duvarda, Uluyol, Görentaş, Güveççi, Yukarı Pulluyazı, Gözlekçiler ve Çandır mahalle sınırları tamamlanırken, Aşağı Pulluyazı mahalle sınırı ile Kızılçat Mahalle sınırı arasında çalışmalar devam ediyor. Yapımı süren sınır duvarının etrafında güvenlik amacıyla askeri zırhlı araçlar da devriye gezmeyi sürdürüyor.

BM´den 13 yardım tırı
Birleşmiş Milletler (BM) yardım tırları Reyhanlı´daki Cilvegözü Gümrük Kapısı´ndan geçip, Suriye´ye gitti. BM´nin Reyhanlı´dakin lojistik merkezinden yüklendiği belirtilen 13 yardım tırı, jandarma trafik ve BM görevlileri eşliğinde Cilvegözü Gümrük Kapısı´na ulaşıp, komşu ülke Suriye´ye geçti. BM yardım tırlarında insani ihtiyaç malzemelerin bulunduğu ve bunların İdlib ile köylerinde yaşayanlara dağıtılacağı açıklandı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22