Suriye vatandaşı olmayan çıkamayacak

Ramazan Bayramı dolayısıyla çıkış yapan Suriyelilerin dönüşleri hala devam ederken, bu kez Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye´den Suriye´ye Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden çıkışların 21 Ağustos Pazartesi gününden itibaren b

17.08.2017 12:08:39 0
Suriye vatandaşı olmayan çıkamayacak

 Hatay Valiliği´nden bayramlaşma izniyle ilgili yapılan duyuruda Suriye vatandaşı olmayanların bayram izni ile Suriye´ye çıkışlarına müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Hatay Valiliği´nin duyurusu şöyle: “2017 yılı Kurban Bayramı döneminde Cilvegözü Kara Hudut Kapısında uygulanacak giriş-çıkış işlemleri alınan karar doğrultusunda aşağıdaki şekilde uygulanacaktır. Kurban Bayramı münasebetiyle Suriye vatandaşlarının Türkiye´den Suriye´ye geçişleri 21 Ağustos 2017 Pazartesi günü başlatılacak olup, geçişler pasaport, ön kayıt belgesi ve geçici koruma kimlik kartı/yabancı tanıtma kartı ile sağlanacaktır. Suriye vatandaşı olmayanların Bayram İzni ile Suriye´ye çıkışlarına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Türkiye´ye dönüşler 31.12.2017 Pazar günü sona erecektir.

El Nusra hakimiyeti sınırlamayı getirmişti
Cilvegözü Sınır Kapısının karşısındaki Babul Havar Sınır Kapısı ile Suriye´nin Idlip kentin bazı bölgelerinin El Nusra cephesinin eline geçmesinin ardından Cilvegözü´nden geçişlere sınırlama getirilmişti. Türkiye-Suriye sınırındaki örgütlerin farklı bölgelerdeki hakimiyetlerinin sık sık değişmesi ve Türkiye´ye yönelebilecek gelişmelere karşı teyakkuz durumu sürerken, Hatay´da gümrük kapısı ve havadan kontroller sıklaştırıldı. Önceki hafta gerçekleşen Ankara´da güvenlik zirvesinin ardından ‘Cilvegözü´nden geçişlerin kısıtlanması´ kararı çıkmıştı. Bu karardan sonra, sadece insani yardım taşıyan araçlar ile ya ülkesine dönmek ya da bayramı ülkesinde geçirmek isteyen Suriyelilerin ülke çıkışına izin veriliyor.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29