“Suriye´de barış ortamı sağlanmalı”

Bir an önce Suriye´de barışın sağlanmasını beklediklerini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Barışın tesis edilmesi için devlet büyüklerinin bir araya gelmesinin her iki toplum için doğru olduğunu düşün

GÜNCEL 24.02.2020 11:23:32 0
“Suriye´de barış ortamı sağlanmalı”

İskenderun/SES

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle söyler: En kötü barış; en iyi savaştan iyidir” dedi.
HBB Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı özel bir televizyon programında bölgedeki gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmede Suriye´nin İdlib bölgesinden yeni bir göç dalgasının böledeki problemleri büyüteceğini belirtti. Savaş, “Şehirde tüm yaşayan vatandaşlar olarak umut ediyoruz ki bir an önce ateşkes sağlansın. Ve buradaki insanlar bir an önce huzur içerisinde kendi yurtlarına dönsün. Bunun için Suriye´de huzurun sağlanması ve savaş ortamının sulh ortamına dönüşmesi lazım. Bitecek diye umut ettiğimiz bu problemler şehrimizde giderek içinden çıkılmaz hale gelmektedir. Üzülerek söylüyorum ki bizim askerlerimiz kendi yurdumuzun dışında şehit olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu hiçbir vatandaşımızın istemediği bir durumdur” diye konuştu.
Bir an önce Suriye´de barışın sağlanmasını temenni ettiklerini söyleyen Başkan Savaş, “Önceleri sorunumuz psikolojik ve sosyolojikti ancak son yıllarda ekonomik anlamda daralma yaşıyoruz. Gençlerimiz işsiz kalmıştır. Çoğu boşanma noktasındadır. Bizler ekonomik ve psikolojik anlamda bu durumlardan daha fazla etkilenebilir bir haldeyiz. Bu nedenle biz bir an önce barış ve güven ortamının tesis edilmesini istiyoruz. Konuşulanlara göre 42 milyar Dolar Suriye meselesine harcanmış. Biz bu parayı kendi insanımıza harcasaydık birçok fakirimizi işsizimizi ve batan fabrikaları kurtarma şansımız olurdu. Barışın tesis edilmesi için devlet büyüklerinin bir araya gelmesinin her iki toplum için doğru olduğunu düşünüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle söyler: ´En kötü barış; en iyi savaştan iyidir” şeklinde konuştu.
İdlib´ten gelmesi beklenen yeni göç dalgası hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, Şubat Cuma günü, CTT Haber kanalında 'Elif Soysal ile Siyaset Rüzgarı' programındaki konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlet. Ensar- muhacir inancını 8 yıldır şehrimizde sürdürmekteyiz. Biz kardeşlerimize hem genel bütçeden katkı sağladık hem de belediyelerimizle, sivil toplum örgütlerimizle katkı sağlamaya devam ediyoruz. Ama şu var ki biz Hatay halkı olarak bu konuda çok yorulduk. Hatay insanı da bu konuda fazlasıyla yoruldu. Bizim insanımız çok mağdur oldu.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19