“Suriye´deki sızıntı Samandağ´a ulaştı”

Hatay Büyükşehir Belediyesi HBB´den, Suriye´deki bir rafineriden sızan petrolün Samandağ sahiline ulaştığı, kirlilik noktalarında denize girilmemesi uyarısı yapıldı.

GÜNCEL 2.09.2021 21:11:36 0
“Suriye´deki sızıntı Samandağ´a ulaştı”

HBB açıklamasında oluşturdukları ekiplerle sahilde temizlik yapıldığı, açıkta ise Ulaştırma Bakanlığı ve Liman Başkanlıklarının temizleme çalışmalarını sürdürdükleri belirtilerek yurttaşlar da denize girmemeleri konusunda uyarıldı. Sahile vuran petrol atığına yönelik Samandağ Kaymakamlığı tarafından da çalışma başlatıldı.

“Denize girmeyin” uyarısı

HBB´den yapılan uyarı şöyle: “24 Ağustos´da Suriye´deki bir rafineriden sızan yaklaşık 15 bin ton petrol Samandağ sahilimize de maalesef ulaşıyor. Ulaştırma Bakanlığı ve Liman Başkanlıklarının açıklarda temizleme çalışmaları sürüyor. Büyükşehir ekiplerimiz sahilde temizliği yapıyor ancak, halk sağlığı açısından kirlilik görülen noktalarda vatandaşlarımızın denize girmemesi ve dikkatli olması önemle rica olunur.”

Akdeniz´de sızıntıya karşı bariyer

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Akdeniz´deki Suriye kaynaklı petrol sızıntısına bağlı deniz kirliliği konusunda Bakanlık olarak harekete geçtiklerini, sızıntıya karşı Akdeniz´i bariyerlerle kapattıklarını bildirdirmişti.
Bakan Karaismailoğlu, şunları ifade etti: “Suriye´de meydana gelen kirlilikle ilgili uluslararası örgütler ve sivil toplum kuruluşları ile gerekli görüşmeler yürütülürken, Bakanlık olarak, bölgeye sevk edilen dört römorkör ve bir destek gemisi ve muhtelif kirliliğe müdahale ekipmanı ile hem gözlem hem de deniz yüzeyinde tespit edilen kirliliklere müdahaleye başlanmıştır. Bölgede ilgili kurumların hava unsurlarının sağladığı görüntüler ve uydu görüntüleri ile kirlilik takip edilmekte olup, dökülen petrolün KKTC ile Suriye arasındaki deniz alanında oldukça yayılmış olduğu anlaşılmaktadır. Elektrik üretim santralinin depolama tankından dökülen fuel oilin büyük bir bölümü halihazırda Suriye kıyılarına vurmuştur.'

/resimler/2021-9/3/1031140956347.jpg

Fotoğraflar: HBB


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23