Suriyeli çocuklara ´karikatür çizimi´ eğitimi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Karikatür ve Mizah Topluluğu, Suriye´deki savaş nedeniyle ülkemize sığınanlardan, mizaha ilgi duyan çocuklara karikatür çizim eğitimi verdi.

GÜNCEL 20.03.2018 10:19:46 0
Suriyeli çocuklara ´karikatür çizimi´ eğitimi

Kırıkhan´da düzenlenen eğitime katılan İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğu üyeleri, Suriyeli çocuklarla sohbet etti. Çocuklara kendi çizdikleri yaka kartlarını da hediye eden İSTE´li öğrenciler, Suriyeli sığınmacı çocuklarla atölye çalışması kapsamında karikatür çizimi eğitimi verdi.
Eğitim alan Suriyeli çocukların ağırlıklı olarak ´barış, çocuk ve sanat´ içerikli çizimler yaptığı belirtilen İSTE´nin yazılı açıklamasında, Karikatür ve Mizah Topluluğu Üyeleri izlenimleri şöyle anlatıldı: “Çocuklar öğrenmeye çok istekli, biz onlara yapabildiklerinden bir fazlasını öğrettikçe daha fazlasını yapabilmek onları çok mutlu ediyor ve bunu gözlerinden okuyabiliyorsunuz. Ayrıca zihinlerinde oluşturduklarını ifade etme biçimleri de yetenekli olduklarını işaret ediyor. Hem çocuklar hem de bizim için oldukça verimli, renkli ve eğlenceli bir etkinlik oldu.'
Etkinliğe evsahipliği yapan Yuva Derneği Kırıkhan Toplum Merkezi´nin saha sorumlusu Nurşin Altunay da şu değerlendirmede bulundu: 'Suriyeli çocukları psikolojik olarak güçlendirmeye, onların iletişim becerilerini kuvvetlendirmeye ve adaptasyon süreçlerini destekleyici aktiviteler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte verdikleri karikatür eğitimi ile bizi destekleyen İSTE´li gençler, çocuklarla gerçek birer bağ kurdu ve onlara bilgilerini aktardı. Çocuklarımızın çizeceği karikatürler ile bir karikatür yarışmasına katılmayı düşünüyoruz.'
İSTE Karikatür ve Mizah Topluluğunun 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Teknoversite Günleri´nde çocuklarla birlikte bir karikatür sergisi açmayı planladığını belirten topluluk danışmanı ve İSTE araştırma görevlisi Alper Yanar, “Çocuk, insanın en saf ve temiz hali. Çocukların oyunları, umutları, hayalleri, mutluluğu ve sevinci büyük olur. Çocuklar verimli topraklar gibidir; ne ekerseniz onu biçersiniz. Biz de çocuklara sevgi, bilgi, bilim ve sanat aşılıyoruz. Onlardan da bunları büyütmelerini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29