Suriyeli çocuklara ´spor sahası´

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Hatay´ın kardeş kenti Aalen iş birliğiyle Reyhanlı Ecyel Alhadis Geçici Eğitim Merkezi yanındaki alanda yapımı tamamlanan spor sahasının açılışını yaptı.

7.10.2017 09:50:52 0
Suriyeli çocuklara ´spor sahası´

Antakya/SES
Spor sahasının açılış törenine Hatay Valisi Yardımcısı Orhan Mardinli, HBB Başkanı Lütfü Savaş, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden de katıldı. Açılışta konuşan Hatay Vali Yardımcısı Mardinli, 'Türk milletinin yardımseverlik anlayışıyla hem Hatay´da hem de Türkiye´nin diğer illerinde yaşayan Suriyelilere misafir olarak bakıyoruz. Hem kazandırılan okul hem de spor sahası için tüm kamu kuruluşları adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocukların eğitiminin önemine inanıyorum. Eğer bu çağdaki çocuklara yeterli eğitim verilmezse, bu çocuklar kayıp nesil olur. Ve bu nesiller kötü niyetli gruplarca kullanılabilir. Bu da hem Türkiye´yi hem de Avrupa´yı olumsuz etkiler' dedi ve okul ve saha yapımına katkı verenlere teşekkür etti.
HBB Başkanı Savaş da, 'Atılacak ilk adımlar, gidilecek kilometrelerce yolun başlangıcıdır. 24 derslik bu okulu yapmak için yalnızca Aalen değil Stuttgart da çaba harcadı ve  1 milyon 200 bin TL katkı sağlandı. Tüm  Stuttgart ve Aalen halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. Okulumuz için bize arazi veren Reyhanlı Belediyesi´ne de çok teşekkür ediyorum. Belediyeler anne şefkatiyle bu işe el attılar. Biz biliyoruz ki kalem tutan eller silah tutan ellerden daha kıymetlidir. Kalem tutan ellere destek verdikleri için Aalen Belediye Başkanı´na ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum. Farklı düşüncelere,dinlere sahibiz ama hepimizin ortak paydası insan sevgisidir. Savaşı durduracak olan bu tip spor alanlarıdır. Spor alanları çocuklar için çok önemli çünkü sağlıklı beyin sağlıklı vücutta bulunur. Bu nedenle sağlıklı bireylerde fitne fesat olmaz. Spor sahamız çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun' dedi.
Aalen Belediye Başkanı Rentschler ise, 'Bugün hem Aalen hem Hatay halkı hem de Suriyeliler için çok özel bir gün. Suriyeli çocuklar 1 senedir bu okulda eğitim görüyorlar. Ve gelecek için güzel bir bakış açısı kazanıyorlar. Şimdi ise bu spor sahalarıyla çocuklara eğlenceli zaman geçirebilecekleri ve spor yapacakları bir alan kazandırıyoruz' diye konuştu.
Spor sahasının açılışı yapılırken, Alman heyeti ve HBB yöneticileri çocuklara futbol topu hediye edip, onlarla oyun oynadı. Açılış için Hatay´a gelen Alman heyeti geçici eğitim merkezinde inceleme yaptı ve Hatay´ın tarihi mekanlarını da gezti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04