Suriyeli göçmene dil eğitimi

7 yıldır Suriye´deki savaşın gölgesindeki kent Hatay´da yaşayan geçici koruma kapsamındaki Suriyelilere dil eğitimi programı başlatıldı.

GÜNCEL 26.03.2019 11:10:23 0
Suriyeli göçmene dil eğitimi

Hatay´la birlikte Adana, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Konya, Mersin ve Şanlıurfa´da Halk Eğitimi Merkezleri (HEM) aracılığıyla 52 bin yetişkin Suriyeli bireyin ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarının desteklenmesi için Türkçe dil eğitimlerinden faydalanması hedefleniyor.

Tüm finansmanı ise Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanan proje ile Türkiye´de yaşayan 18 yaşından büyük Suriyelilerin ekonomik entegrasyonunun desteklenmesi ile sosyal ve kültürel uyuma katkı sağlanması amaçlanıyor. Eğitimlere katılacak yetişkin Suriyeli bireylerin yüzde ellisinin ise ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarının da desteklenmesi amacıyla kadın olması hedefleniyor.

50 milyon avro bütçeli ve iki yıl devam edecek olan proje, Türkiye´de 11 ilde istihdam yaratılmasına katkı sağlanması, yerel yönetimlerin kapasitelerinin ve belediye hizmetlerinin güçlendirilmesi ile Suriyelilere yönelik Türkçe eğitimine odaklanıyor. Birleşmiş Milletler Kalınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye´de Dayanıklılık Projesi (TDP) kapsamındaki proje T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (MEB HBÖGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülüyor.

Proje kapsamında toplamda 2.000 Suriyeli ve ev sahibi topluluk üyesinin iş ve geçim kaynağı sahibi olmasına katkı sağlanması, 52.000 Suriyelinin Türkçe dil eğitiminden faydalanması ve 307.000´i aşkın Suriyeli ve ev sahibi topluluk üyesinin, güçlendirilmiş belediye hizmetlerinden yararlanması hedefleniyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04