Suriyeli kızlara ´evlilik eğitimi´

Suriyeli sayısı 3.6 milyon

GÜNCEL 25.02.2019 10:12:14 0
Suriyeli kızlara ´evlilik eğitimi´

İskenderun/SES

Ülkede ´geçici koruma kanunu kapsamında´ yaşayan Suriyeli sayısının 3 milyon 644 bin 342 olduğu ve son iki ayda 21 bin 976 kişinin arttığı belirtildi. Artışın, doğumdan kaynaklandığı öğrenildi. Suriyelilerin en fazla yaşadığı kentin İstanbul olduğu ve sayının 558 bin 437 olduğu kaydedildi. Geçici korumu kanuna kapsamındaki Suriyelilerin 1 milyon 977 bin 150 kişinin erkek, 1 milyon 667 bin 192 kişinin de kadın olduğu, 0-4 yaş arası toplam Suriyeli sayısı ise 488 bin 382 olduğu belirtildi.
Hatay´da Suriyeli kızlara yönelik çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi amacıyla küçük yaşta evlilik hakkında eğitim verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yürütülen ´Erken yaşta ve zorla evlilikle mücadele projesi´ kapsamında Antakya Kültür Merkezinde Suriyeli kız çocuklarına eğitim verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürü Ali Sandıkçı, Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile koordineli yürütülen projenin maliyetinin 53 bin dolar olduğunu belirtti. Projeye Hatay İl Müftülüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğünün de destek verdiğini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürü Sandıkçı, şu açıklamayı yaptı: 'Aile, kadının, erkeğin, çocuğun, gencin ve yaşlının karşılıklı etkileşim halinde olduğu, sevgi, saygı, adalet, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik gibi temel değerlerin öğrenildiği ve geliştirildiği ortamlar olarak tanımlanan ana-baba ve çocuklarda oluşan, ekonomik ve sosyokültürel bütünlüğü içeren bir sistemdir. İlk adımı evlilikle atılır. Evlilik, hukuka ve toplum kurallarına uygun koşuluyla, bireylerin özgür iradeleri ile seçtikleri bir yaşam biçimi ve bireysel bir haktır. Evlenmenin geçerli olarak kurulabilmesi için, evlenecek olan kimselerin kanunda belirlenen yaşı tamamlamış olmaları aranmaktadır. Evlenmek için böyle bir yaş sınırının varlığı, bir yandan tarafların fiziksel açından evlenmenin gerektirdiği koşulları sağlayabilmeleri diğer yandan da fikri olarak evlenmenin mahiyetini ve beraberinde getireceği bir takım sorumlulukları kavrayabilmek için gerekli olgunluğa sahip olabilmeleri açısından zorunludur. Tüm dünyada 18 yaş altı erken evlilikler olmaktadır. Dünyada erken evliliklerin nedenlerine bakıldığında ülkeden ülkeye farklıklar gösterdiği görünmektedir. Ancak genel yargı, erken evliliklerin daha çok geleneksel bir aktarım olduğu ve ataerkil yapıya sahip toplumlarda var olduğu yönündedir. Bu zincirin kırılabilmesi için bilinçlenme, farkındalık yaratma, eğitim süresinin arttırılması, kadının güçlendirilmesi önemlidir. Erken evliliklerin önlenmesinde öncelikle; yasal düzenlemelerin yapılması, çocukların eğitimi, okulda kalma süresinin arttırılması, halkın eğitimi, yanlış dini algıların ve geleneksel uygulamaların önlenmesi, erken evliliklerin erken tespit edilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve çözüm ortakları ile işbirliği içinde çalışmaların sürdürülmesi gerekmektedir. Erken evlilikler hakkında toplumu bilinçlendirme ve farkındalık yaratması süreci kesintiye uğramadan sürekli yapılmalıdır. Bu gerekçelerle bu projenin yapılması, erken yaşta evlenmek isteyen kadın, erkek ve ailelerinin bilinçlendirilmeleri ve yapılan yanlışın ortaya çıkarılması açısından çok önemli olmuştur. Birleşmiş Milletler Projesi kapsamında bugüne kadar 31 eğitim düzenlenmiş olup, toplam 1.500 kişiye eğitim verilmiştir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19