Suriyeli sığınmacıların koşullarına dikkat çekti

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, kamplarda kalan Suriyeli sığınmacılara yemek ve sağlık hizmeti verildiğini belirterek, “İnsan sadece yemek ve sağlık mı ister?” diye sordu.

28.06.2017 11:00:41 0
Suriyeli sığınmacıların koşullarına dikkat çekti

 

Ramazan Bayramı´nın çok geniş bir coğrafyada kan ve gözyaşı içinde geçirildiği gerçeğine dikkat çeken Çalışkan, yazılı açıklamasında, “Dünya tarihi Müslümanlar açısından belki de hiç bu kadar acı ve felaketlerle dolu olmamıştı. Doğudan batıya dünyanın neredeyse yarıya yakın ülkesinde, gözyaşları dinmiyor. Kimisinde gerçek düşmanlar, kimisinde yerli işbirlikçileri tarafından zulmediliyor. Kimisinde de kardeş kavgası… Bangladeş´te idam, Mısır´da idam, Filistin´de abluka, Yemen´de bomba, Irak´ta tekbirli boğazlama, Afganistan´da intihar eylemleri, Nijer´de açlık, Doğu Türkistan´da vahşet, Myanmar´da soykırım” dedi.

“Savaşın kazananı kim olacak?”
Dünyada gerekçesini ve ne zaman biteceğini, bittiğinde ise kimin kazanacağını kimsenin bilmediği katliam, çarpışma ve çatışmaların yaşandığını kaydeden Çalışkan, şunları ifade etti: “Kimileri de hüzün içinde. Bayram ancak acıların tazelenmesi anlamına geliyordu. Bayram maalesef herkese aynı coşkuyu yaşatmayacaktı. Kaybettiklerinin acısı bir yana, doğup büyüdüğü vatanından uzak, acılar içinde bayram yaşayacak olanlar vardı. Bayram birileri için adeta matem günü olacaktı. Gözyaşlarının kat be kat artacağı… Kimlere mi? Bu tanıma uyan yeryüzünde pek çok insan olsa da, bizimkilerden; Suriyeli mültecilerden... Herkes ‘devlet onlara bakıyor´ sanıyor. Evet, kampta kalanlara yemek ve sağlık hizmeti veriliyor verilmesine de... İnsan sadece yemek ve sağlık mı ister? Ya hayatlarını kamp dışında yaşamlarını kör topal, kıt kanat sürdürenler? Bin kilometrelik Suriye sınırımız boyunca il, ilçe, kasaba fark etmez her yerde varlar.”

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23