Suriyeli genç 'kavgada öldürüldü'

Antakya'da çalıştığı salça fabrikasında tartıştığı kişilerle arasında çıkan kavgada bıçaklandığı belirtilen Suriye uyruklu bir genç yaşamını yitirdi.

GÜNCEL 6.09.2022 15:40:00 0
Suriyeli genç

İskenderun/SİES
Yaklaşık 10 gün önce, Suriyeli genç ile 5 kişi arasında 'fabrikada çalışan bir kadına dokunduğu' iddiasıyla çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü belirtiliyor. Olay, Suriyeli sığınmacıların yoğun yaşadığı mahallelerden Narlıca'da meydana geldi. Suriye uyruklu Faris Muhammed Al-Ali (17) ile daha önce tartıştığı öne sürülen grup arasında gece kavga çıktı. Kavgada bıçakla yaralanan Suriyeli Faris Muhammed Al-Ali, 112 Acil Sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı. 
Hatay Valiliğinden 04 Eylül Pazar günü yapılan yapılan açıklamada, "Dün gece (03 Eylül Cumartesi) Narlıca Mahallesinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği olayda; Failler kısa sürede yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir" ifadesine yer verildi. Olayla ilgili olarak 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da, telefonla aradığı Al-Ali'nin annesi ve kardeşlerine başsağlığı dilediği belirtildi. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın sosyal iletiyim sitesinden yapılan paylaşımda şunlara yer verildi: "Reyhanlı eğitim kampüsümüzde öğrenim gören ve bu yıl tıp fakültesini kazanan yetim öğrencimiz 17 yaşındaki Faris Muhammed Al-Ali, Hatay’da bir grubun saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Menfur saldırıyı kınıyoruz."
Reyhanlı'daki Uluslararası Ebu Ubeyde Anadolu İmam Hatüip Lisesi'ni bitiren Faris Muhammed Al-Ali'nin bu yıl girdiği YKS puanı ile Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığı açıklandı.
Suriyeli Al-Ali'nin cenazesi, bir süre eller üzerinde taşındı ve Narlıca Mahallesi'ndeki evlerine yakın bir parkta düzenlenen cenaze töreni sonrası toprağa verilmek üzere Suriye'nin İdlib kentine gönderildi. Cenaze törenine katılan ve yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını belirten Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim El-Muslat, "Failler ne Türkiye'yi ne de Türk ahlakını temsil ediyor. Umuyoruz ki bu failler cezasını çeker" değerlendirmesini yaptı. 


Anahtar Kelimeler: Suriyeli 'kavgada öldürüldü'

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19