Suriyeli ve Türkiyeli üniversiteliye, mezuniyet töreni

Hollanda merkezli uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen burslarla mezun olan Türk ve Suriyeli üniversite öğrencilerinin mezuniyetini Antakya'da kutladı.

GÜNCEL 14.09.2022 14:48:00 0
Suriyeli ve Türkiyeli üniversiteliye, mezuniyet töreni

Antakya/SES
Mezun olan öğrenciler, sertifikalarını etkinliğe katılan üniversitelerin rektörlerinden aldı. Avrupa Birliği Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT) Şube Müdürü Laurent Guirkinger ve SPARK Orta Doğu Bölge Programları Direktörü Leontine Specker, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık'ın da katıldığı etkinlikte, SPARK'ın Türkiye’de, Suriye savaşının başlangıcından bu yana  5,029 öğrenciye yükseköğrenim ve mesleki eğitim bursu verdiği açıklandı. 
Etkinlikte konuşan SPARK Orta Doğu Bölge Programları Direktörü Leontine Specker, "Suriye’de savaşın başlangıcından bu yana Orta Doğu bölgesinde 10 binden fazla öğrencinin yüksek öğrenime erişimine destek olduk. Bu öğrencilerin yüzde 46’sı genç kadınlardan oluşuyor. Yüksek öğrenimi mülteci ve ev sahibi halkın kalkınması için bir ön gereklilik olarak görüyoruz. Özellikle ekonomik kalkınmaya açılan bu yolun kadınları da kapsaması gerekli. Kadın öğrenciler ve girişimcilerin ihtiyaçlarına öncelik veriyor, hizmetlere kadınların katılımını önemsiyoruz. Gençlerin iyi nitelikli işler bulabilmeleri için önü açık olan dijitalleşme ve yeşil dönüşüm sektörlerinde istihdama geçiş ve girişimcilik destekleri sunuyoruz" dedi. SPARK Türkiye Müdürü Halil Can Emre de, "Yüksek öğrenim alanındaki çalışmalarımızın ana hedefi savaştan kaçan Suriyelilerin akademik ve mesleki niteliklerini geliştirerek, kendilerini geçindirecek ve topluluklarına destek olmalarını sağlayacak geçim kaynaklarına ulaşmalarını sağlamak. Suriyeli gençlerin üniversiteye gitmelerini, Türk öğrenciler ile karşılaşmalarını iki topluluk arasında pozitif uyum ilişkilerinin gelişmesine yol açtığını görüyoruz. Sosyal uyum alanındaki çalışmalar sonucunda, ilerde nitelikli çalışan ve hatta girişimci olacak bu öğrenciler arasındaki ilişkilerin toplumun geneline olumlu bir yansıması olacağı inancındayız. Üniversitelerde mültecilerin eğitime sağlıklı bir şekilde dahil edilmeleri için yaptığımız çalışmalar, psikososyal destek ve savaş travması geçiren öğrencilere doğru yaklaşımlar gibi konuları ele alan eğitmenlerin eğitiminin mülteci öğrencilerin eğitim kalitesini yükselttiğini gösteriyor" değerlendirmesini yaptı. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19