'Suriyeliler gettolaşıyor'

Suriyelilerin şehirlerde gettolaşmaya başlamasıyla ülkenin demografik yapısının tehlikeye girdiğini savunan Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, gettolaşma iddiasını Meclis´e taşıdı.

GÜNCEL 27.07.2022 17:19:08 0

İskenderun/SES


Milletvekili Güzelmansur, 'Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı ve Suriyeli firmaların gün geçtikçe arttığı illerde gettolaşmanın iş hayatında da görüldüğü ileri sürülüyor' değerlendirmesini yaptı ve Suriyeli firmaların sadece Suriyelileri istihdam etmesiyle ortaya çıkan bu durumu parlamentoya taşındı.
Suriyeli firma sayısı ile bu firmalarda istihdam edilen Türk ve Suriyeli çalışanların sayılarını önergesine taşıyan Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından cevaplanmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Ülkemizde faaliyet gösteren Suriye uyruklu firma sayısı kaçtır? Ülkemizde faaliyet gösteren Suriye uyruklu firmalarda kaç kişi istihdam edilmektedir? İstihdam edilenlerin kaçı Türk, kaçı Suriyelidir? Hatay, Gaziantep, Kilis, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa ve Bursa´da faaliyet gösteren firma sayısı kaçtır? Her bir il için ayrı ayrı olmak üzere, bahsedilen illerde faaliyet gösteren Suriye uyruklu firma sayısı kaçtır? Hatay, Gaziantep, Kilis, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa ve Bursa´da faaliyet gösteren Suriye uyruklu firmalarda, istihdam edilen Türki ve Suriyeli kişi sayısı, her bir il ayrı ayrı olmak üzere sayısı kaçtır? 2021 yılında ve 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde, Hatay, Gaziantep, Kilis, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa ve Bursa illerimizde faaliyet gösteren Suriyeli uyruklu firmaların yaptığı toplam ihracat rakamı nedir?'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19