“Suriyelilere deniz yasağı” yalanı

Belediye başkanı Güven, ikinci kez açıklama yaptı

GÜNCEL 13.06.2019 12:26:32 0
“Suriyelilere deniz yasağı” yalanı

Akın Bodur/İskenderun

´Suriyeliler´in denize girmesi yasaklanmış´ gibi bir ifade Arsuz Belediye Başkanı´nın fotoğrafı da kullanılarak sosyal medyada iki hesap üzerinden başlatılan paylaşımla çoğaltıldı. Hızlı bir şekilde paylaşılan, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in “Böyle bir kararımız bulunmamaktadır” açıklamasına karşın binlere ulaşan paylaşımlar, insan haklarına aykırılık da oluşturan böyle bir karar varmış gibi algılanarak sürdürüldü.
Arsuz Belediye Başkanı Güven, sosyal medya hesabı üzerinden “Bugün sosyal medyada dolaşıma giren ‘Suriyelilere plaj yasağı´ ile ilgili paylaşım gerçeği yansıtmamakla beraber böyle bir kararımız bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı. Ancak, paylaşımların devam etmesi üzerine Başkan Güven, ikinci kez yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Birkaç gündür sosyal medyada yer alan ‘Suriyelilere plaj yasağı´ ile ilgili paylaşımlar karşısında Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına düşüncelerimi paylaşıyorum. Bilindiği üzere sahillerimizde denize girme yasağı yasal olarak mümkün değildir. Ancak bu durum denizlerde yurttaşlarımızın rahatsız edilmesi hakkını da kimselere vermez. Sahillerimizde uygunsuz hareket eden Suriyelilere ve toplumsal ahlak kurallarına aykırı davrananlara gerekli yaptırımlar elbette uygulanacaktır. Yurttaşlarımızın huzur ve güvenlerini sağlamak ve onların taleplerini dikkate almak önceliğimizdir. Sahillerimizin her bireyin rahatlıkla yararlanacağı halde olması için Arsuz Belediyesi olarak denetimlerin sıklaşacağı yasaların bize verdiği ölçüde hareket edeceğimizi bildiririm.”

İnsan hakları vurgusu
Öte yandan ´plaj yasağı´ alınmış gibi sosyal medyada yapılan paylaşıma tepkiler de geldi. Böyle bir kararın insan hakları kapsamında değerlendirilmesi istenirken, “Böyle bir yasak öncelikle insan haklarına aykırıdır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır. Böyle bir karar Anayasa, kanun ve uluslararası sözleşmelere de aykırılık oluşturur” denildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19