Suriye´nin toprak bütünlüğünü koruyan bir önlem

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Irak ve Suriye´de gelişmeler üzerine sınıra yapılan TSK sevkiyatı ile İdlip operasyonunun değerlendirdi.

12.10.2017 10:19:09 0
Suriye´nin toprak bütünlüğünü koruyan bir önlem

 

Belediyenin internetten yayın yapan www.antakyabelediye.tv´nin canlı yayın konuğu olan Kimyeci, 'Türkiye bölgenin istikrarını bozacak, bölünmeye yol açacak ve ülkemizi tehdit edecek her türlü projeye karşıdır ve önlemini alır. Türkiye, Barzani´nin işbirlikçileriyle birlikte aldığı bu kararın terör örgütlerine alan açacağı ve bölünmelere neden olacağını düşündüğü için karşı çıkmaktadır. Türkiye´nin tutumunu Kürtlere karşı çıkmak olarak değerlendirip algı operasyonu yapanlar, en hafif tabirle alçaklık yapmaktadır. Aynı şekilde Suriye sınırımızda alınan tedbirler, yerel unsurlar veya Esad rejimiyle çatışma amaçlamıyor. Bilakis Suriye´nin toprak bütünlüğünü koruyan bir önlemdir. Burada da, Irak´ta da önlem alınmazsa PKK/PYD terör örgütleri Akdeniz´e bir koridor oluşturmak suretiyle ülkemizi tehdit etmeyi amaçlamaktadır. Buna asla müsaade edilmeyecektir. AK Parti hiçbir etnik unsuru dışlayan bir siyaset izlememiştir. Hedef operasyon yapmak değil, masum ve mazlumları korumaktır. Tek gayemiz krizlerle boğuşan bölgemizde kalıcı istikrarın sağlanması ve ülkemizi dış tehditlerden korumaktır. Türkiye artık emir alan aciz bir ülke değildir. Dünya siyasetine yön veren, kaderini kendisi belirleyen güçlü bir ülkedir. Türkiye ulusal güvenliğini tehdit edecek hiçbir projeye müsaade etmeyecektir. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da gereken tedbir alınacaktır. Sınırımızda gece-gündüz demeden görev yapan tüm güvenlik güçlerimizin rabbim yar ve yardımcısı olsun. Tüm Türkiye´nin ve hatta tüm İslam âleminin, mazlumların duaları onlarladır' değerlendirmesini yaptı.
Partisi AKP´nin 15 yıl önce hükümete geldiğimizde ´Dört temel taş üzerinde ülkeyi yükselteceğiz´ dediğini ve bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu ifade eden Kimyeci, Antakya Belediyenin yazılı açıklamasına göre şunları söyledi: 'Eğitimde ülkemizde mevcut olan 355.000 dersliğin üzerine bu sürede 270.000 derslik daha ilave ettik. Öğretmen sayımız 560.000 idi, bunu da 905.000 ulaştırdık. Üniversite sayımız 75 idi, bunu 185´e yükselttik, artık bugün Türkiye´de üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. 81 vilayetimizin tamamında üniversite var. Yükseköğretim yurtlarının sayısı 190´dı. Bugün 752´ye yükselttik, yatak kapasitesini de 182.000´den, 617.000´e çıkardık. Spor tesislerin sayısını 1.572´den, 3.481´e, lisanslı sporcu sayısının da 228.000, 7 milyon 880.000´e çıkardık. Bu yapılanlar 15 yıldaki değişim ve reformun sadece birkaçının rakamları. AK Parti kendini sürekli yenileyen, geliştiren bir Parti. Milletimizin taleplerini, isteklerini dikkate alan, milletiyle zıtlaşmayan bir parti. Önümüzde 2019 Mart ayında Mahalli İdareler yani elediye seçimleri, Kasım 2019´da ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet seçimleri var. Bu seçimlere en güzel şekilde hazırlanma adına bu buluşmaların önemi çok büyük. Nerdeyiz, nerede olmalıyız, hedefler, projeler, teşkilatlardaki yenilenmeler hep burada yapılan istişareler sonucu belirleniyor. Afyon´da yapılan bu buluşmada bunlardan bir tanesi. 26. defa düzenleniyor. Herşey masaya yatırılıyor. Durum değerlendirmesi yapılıyor, Görüşler, öneriler alınıyor. Böylelikle seçimlerde milletimizin karşısına çıkarken her türlü ön hazırlık çalışması yapılmış oluyor. Allah mahcup etmesin diyoruz.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04