Suriye´ye bayram dönüşü

Kurban Bayramı´nı ülkesinde geçirmek isteyen Suriyelilerin Cilvegözü´nden çıkışlarının bayramda da sürdürdü. Çıkışların başladığı 21 Ağustos´tan itibaren 30 binin üzerinde Suriyelinin Cilvegözü Gümrük Kapısı´ndan çık?

5.09.2017 12:13:37 0
Suriye´ye bayram dönüşü

 

Hatay´ın yanı sıra Türkiye´nin çeşitli il ve ilçelerinde yaşayan Suriyeliler, Kurban Bayramı´nı ülkesinde ailesi veya yakınları ile geçirmek Reyhanlı´daki Cilvegözü Gümrük Kapısı´na geldi. Yanlarında özel eşyaları ve hediyelik eşyalarda bulunan Suriyeliler, jandarma ekiplerinin güvenlik kontrolünden sonra gümrük sahasına girdi. Suriyeliler burada pasaport veya verilen Geçici Koruma Kimlik Belgeleri ile çıkış işlemlerinin tamamlanmasından sonra Suriye´nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı´na hareket etti.
Cilvegözü Gümrük Kapısı´ndan çıkış yapan Suriyeli sayısının 30 bini aşkın kişiye ulaştığı bildirildi. Suriyeliler bayramlaşma ziyareti kapsamında gittikleri ülkelerinden 31 Aralık´a kadar Türkiye´ye dönebilecek. Ramazan Bayramı´nda giden 120 bin Suriyeli´den 35 bini Türkiye´ye dönmüştü.

Para karşılığında geldiler
Kırıkhan otogarında üç gündür barınan sığınmacılar polisten yemek yardımı istedi Sığınmacıların yemek ihtiyacı Kırıkhan´daki HAYAD tarafından karşılanarak, konaklama imkanı sağlandı. Savaştan kaçarak Türkiye´ye 1000 dolar karşılığında insan kaçakçıları tarafından getirildiği öne sürülen 70 Suriyeli sığınmacının bırakıldıkları Kırıkhan Otogarı´nda üç gün konakladığı belirtildi. Paraları olmadığı ve aç olduğu ifade edilen Suriyelilerin, polisten yiyecek yardımı istedi.Bu yardım, kentte faaliyet gösteren HAYAD tarafından karşılyanırken, onların konaklaması da aynı dernek tarafından sağlandı.


Anahtar Kelimeler: Suriye bayram dönüşü

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23