Suruç katliamının 5. yılı

Saldırıda ölen Okan Pirinç anıldı

GÜNCEL 21.07.2020 11:00:04 0
Suruç katliamının 5. yılı

Suruç katliamında yaşamını yitiren Hataylı Okan Pirinç, düzenlenen törenle anıldı. 5 yıl önce Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde 1 IŞİD´li canlı bombanın düzenlediği saldırıda 33 kişi yaşamını yitirmişti.

Ailesi ve arkadaşlarının katıldığı Defne´nin Hancağız Mezarlığındaki Okan Pirinç´in kabri başında düzenlenen anma töreni sonrası, Antakya AKADER binasında da anma etkinliği yapıldı.

Anma töreninde gençlik örgütleri adına konuşan Fatma Ardal, 'Bu katliamla hedeflenen halklar arasında kurulan köprünün kendisiydi. Hazımsızlık; bu coğrafyada yaşayan halkların kardeşleşmesineydi. Tahammülsüzlük; Gezi Direnişi´nin çocuklarının Kobaneli çocuklarla buluşmasınaydı. Onların kanla çizdikleri sınırlarına, halklar arasındaki barış ve dayanışma sınırsızlığıyla dayanan 33´ler; selefi-cihatçı İŞİD çeteleri tarafından katledildi” dedi.

Ardal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Amed, Suruç, Ankara, Sultanahmet, Havalimanı, Reina, Antep... Siyasi açmaz ve krizler içinde; Gezi´yle büyüyen, 7 Haziran´a yansımış direniş dalgasıyla sarsılan iktidarlarını korumak için baskı, zor, saldırganlık ve kan kaçınılmazdı. Bu direniş dalgasıyla kendi sonlarının geleceğine dair korkularını topluma yaymaya çalıştılar, korktukça saldırganlığı artırdılar. ´Öfkeli çocukları´nı sahaya sürdüler. Katledildik, katlettiler. Kendi içlerinde çatlaklar ve ayrılıklar yaşayınca bugün dönüp 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 arasındaki tarihler için o zamanın defterleri açılırsa kimilerimiz insan yüzüne çıkamaz diyor, Davutoğlu. Bilin ki biz o defteri hiç kapatmadık ve o defterde ne yazıyor biliyoruz. Suruç´ta, Ankara´da nasıl organize ve planlı bir biçimde katledildik, biliyoruz. Ve katilleri iyi tanıyoruz. Suruç anmalarına tahammülsüzlük beş senedir devam ediyor. Dersim´de gençlik örgütlerinin Suruç için yapacağı basın açıklaması öncesi polis parti temsilcilerini arayarak basın açıklamasına izin vermeyeceğini ve koşulsuz gözaltı yapacağını belirtmiştir. Hiç bir baskı, gözaltı Suruç´u anmamıza engel olamayacak. Beş yıldır, Suruç için adalet mücadelesi veriyoruz; ´Suruç için adalet, herkes için adalet´ diyoruz... Adalet sokakta kazanılır, kazanacağız. Bu topraklarda kalpleri adalet için atan milyonlarız. Bugün adalet talebi; işçiler, emekçiler, kadınlar, LGBTİQ+´lar, gençler, doğa ve hayvanlar için en önemli talep haline gelmişken ´Herkes için adalet´ sloganını yükseltmeye daha güçlü devam edeceğiz. Beş yıldır kampüslerden, sokaklara ve meydanlara adalet mücadelemizi büyütüyoruz. 33 düş yolcusunu anmak istediğimiz Suruç Katliamı´nın yıldönümlerinde karşımıza envanterlerinde baskı ve zor araçlarıyla çıkanlar karşılarında kol kola birlik, sıkılı yumruk, kararlılık ve hesap sorma bilincini buldular. Bugün, dünden farklı değil. Unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Suruç´un hesabını soracağız' açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler: Suruç katliamının yılı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04