Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

İskenderun´da bugün saat 17.00´da yapılacak

SPOR 23.09.2018 11:43:27 0
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Akın Bodur/İskenderun

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bugün (23 Eylül Pazar) Türkiye´deki birçok kentle birlikte skenderun´da da eş zamanlı yapılacak. Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna erkekler ve çocuklar da katılabilecek. İskenderun Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl da kentte iki kadın tarafından düzenlenecek. Öğretmen Aysun Yıldırım ve mühendis Hatice Ildıran Kara tarafından İskenderun´da üçüncü kez düzenlenecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 23 Eylül Pazar günü saat 17.00´da İskenderun Atatürk Anıtı Alanında başlayacak ve sahilde bisiklet turuyla devam edip, Atatürk Anıtında sona erecek.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, gönüllü kadınlar tarafından düzenlenen farkındalık etkinliği olarak adlandırılıyor. Amaç ise daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasını ve kentlerde bisiklet yolları oluşturulmasını sağlamak; bu konuda bir farkındalık oluşturmak. Turla, kadın sokağa çıkamasının, dünya değişireceği ifade edilirken, Otomobilsiz Kentler Günü´ne de dikkat çekilmeye çalışılıyor. İskenderun Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna katılmak için herhangi bir kayıt gerekmediği, kadınların bisikletlerini ve kendinizi süsleyip alana gelmesinin yeterli olduğu da ifade edildi. İskenderun´da sahil boyunca yapılacak Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, yavaş ve kısa mesafeli olarak düzenleniyor.

Bu yıl 63 kentte düzenlenecek
İskenderun´da Süslü Kadınlar Bisiklet Turunu düzenleyen Kara ve Yıldırım, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteği ile başlamıştır. Altı yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik Türkiye´de ve yurt dışında diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl 63 şehirde, yurt içi ve yurt dışında eş zamanlı olarak düzenleniyor. Bu turu herhangi bir kurum, kuruluş, şirket, grup değil gönüllü kadınlar organize ediyor. Herhangi bir kar amacımız yok, bu tur sayesinde kız çocukları okuyor, gururluyuz' ifadesine yer verdi. Yıldırım ve Kara, Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna ilişkin, 'Çünkü bisiklet kent yaşamının bir parçasıdır, çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Bisiklet; yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracıdır. Eğer uygun ´bisikletli ulaşım politikaları´ olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık. Neden Eylül Ayı´nın 3. haftası? Çünkü, ´Avrupa Hareketlilik Haftası´ kapsamında yapılan ´Dünya Otomobilsiz Kentler Günü´ne vurgu yapmak istedik. Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinlikler zincirine Türkiye´de yıllardır biz de destek veriyoruz. Biz de İzmir´de bisiklete binen kadınlar olarak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. ´Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu´ diyoruz. Ne istiyoruz? Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığından eminiz. Sizlerin de fark etmesini istiyoruz. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Kendilerini rahmet ve saygıyla anıyoruz. Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında ´var´ olmalı. Biz, bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz. Otomobilsiz Kentler Gününde her yıl Bisikletli kadınlar yollarda olacak' açıklamasını yaptı. Tura katılabilme koşulları arasında 'Kadın olmak, süslü olmak, bisiklete sahip olmak, en fazla 10 kilometre hızla ilerlemek ve şaşkın şaşkın bakanlara el sallamak' da bulunuyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22