Suya yüzde 20 zam

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, içme suyu fiyatlarını yüzde 20 oranında arttırdı.

GÜNCEL 4.08.2020 10:51:09 0
Suya yüzde 20 zam

İskenderun/SES

 Meclis, HATSU yönetiminin, içme suyu fiyatının attırılmasıyla ilgili önergesi kabul etti ve içme suyuna yüzde 20 zam yaptı. HBB Meclisi kararıyla 1 ton içme suyunun fiyatı 55 kuruş artışla 3 lira 31 kuruş oldu. Zam kararı, 86+1 üyeli meclisin 31 üyesinin ´hayır´ oyuna karşı, 37 üyesinin ´evet´ oyu ile alındı. HBB Meclisinde AKP, MHP ve BBP´den oluşan ´cumhur ittifakı´nın 50, CHP, İYİ Parti´den oluşan ´millet ittifakı´nın ise 36 sandalyesi, SP´nin de 1 koltuğu bulunuyor.
Temmuz ayı oturumuna devam eden Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, HATSU´nun önerisi üzerine gelen içme suyu ücretlerinin arttırılmasına yönelik öneriyi görüştü ve öneriyi kabul etti. Buna konutlarda 1 metreküp için alınan 2.76 lira, toplu su satış abonelerindin metreküpü için alınan 5.40 lira, bahçe sulama amaçlı abonelerden metreküp için alınan 5.10 lira, resmi kurumlardan metreküp için alınan 4.14 lira, işyerlerinden metreküp için: alınan 5.10 lira, inşaatlarda geçerli olan 10.20 liraya, büyük sanayi kuruluşlarından metreküp için alınan 10.20 lira, apartmanlarda bahçe sulama amaçlı aboneliklerden metreküp için alınan 9.60 lira, belediye parklarda kullanılan metreküp için istenilen 2.00 lira içme suyu ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapıldı ve meskenlerde kullanılan suyun metreküpü 3,31 lira oldu. Çoğunluğu elinde bulunduran AKP´nin, meclis toplantısı öncesinde içme suyuna önerilen yüzde 20 oranında zam yapılması teklifini kabul edilmemesine yönelik grup kararına karşı, belediye yönetiminin önerdiği yüzde 20 oranındaki zam kararı üyelerin kullandığı oylarla kabul edilmiş oldu. Hatay´da içme suyuna yüzde 20 oranında zam yapılması kararı, 31 ´hayır´ oyuna karşın, 37 ´evet´ oyu ile kabul edildi.

'Belediye, ticarethane gibi çalışamaz'
HDP Hatay İl Eşbaşkanları Aysel Eşiyok ve Kerem Nalbant, HATSU´nun öneresiyle Hatay Büyükşehir Belediyesinin suyuna yüzde 20 zam yapma kararı almasını eleştirdi. Eşiyok ve Nalbant, yazılı açıklamalarında 'Covid-19´dan dolayı çoğu işletmenin kapandığı, binlerce insanımızın işsiz kaldığı bir dönemde yaptığınız zam hiç sık olmadı. Belediyelerin görevi böyle zor bir dönemden geçen Halkınızın sorunların aşılmasına katkı sunmak iken, yaptığınız bu zam ile ilgili hayatı zorlaştırılmış bulunmaktasınız. 21. yüz yılın Türkiye‘sinde su hakkı en insani talepler arasında olup, bunun fahiş fiyatla halka satmak belediyecilik değildir.su maliyetinin şu an belirlenen fiyatın yüzde 25´ni geçmediği halde yüksek fiyattan halka satılmasını ahlaki olarak doğru bulmuyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi ticarethane gibi çalışamaz. Çoğu kentte başta su ve ulaşım ücretlerine indirim yapılırken sizin otomatiğe bağlar gibi zam üstüne zam esefle karşılıyor ve yapılan zammı geri çekmeye davet ediyoruz. Hatay HDP il örgütü olarak bu karara onay veren başta büyükşehir belediyesi başkanı, Lütfü Savaş´a ve bu karara imza atan meclis üyelerine sesleniyoruz, kentin çoğu noktasında su kesintileri ve hizmet yetersizliği yaşanırken yapmış olduğunuz bu zam hiç de vicdani olmadığını büyük bir itirazla belirtiyoruz. Hatay ili dikkate alındığında mevcut ilçelerin ekonomik gelişmişlik ve sosyal yapıları gereği farklılık bulunmaktadır. Bu nedenle bu ücretlerinin ilçelere göre belirlenmesinde yarar olduğunu belirtiyoruz .daha önce belirtiğimiz gibi halkımızın çıkarına olan her türlü pozitif projenin destekçisi olacağımızı, çıkarına olmayan projelere karşı çıkmak vicdani ve ahlaki görev olarak addederiz.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeci’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,41% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2487,05% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00