'Suyu İskenderun´a getireceğim'

DP İskenderun Belediye Başkan adayı Mete Aslan, seçim çalışmalarını mahalle, kurum ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerle sürdürüyor.

SİYASET 28.02.2019 13:22:33 0

Nesrin Geyik/İskenderun

 Esentepe mahallesinde yaptığı konuşmada, başkanlığı döneminde tepe mahallelerine kanalizasyon yapıldığını anlatan Aslan, 'Tepe mahallelerin tüm sorularının çözüldüğü 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde bir çok zorlukla da karşılaştıt. Sizlerin ne zaman bir talebi olsa hallettim. Kanalizasyonunuz bitti alt yapınız ve asfaltınız da bitti. Benden sonra buraya ne hizmet yapıldı, soruyorum. 1994 yılı öncesini de biliyorsunuz. Benden sonra da olanlar ortada. Bunları düşünerek karar verin' dedi. PTT dağıtım görevlileriyle biraraya gelip, sohbet eden DP adayı Aslan, şöyle konuştu: 'Gençsiniz beni tanımıyor olabilirsiniz, ancak büyüklerinize sorun. Bu şehir benim zamanımda nasıldı, şimdi nasıl, diye. Sizlerde akşama kadar görev yapıyorsunuz ve yolların halini görüyorsunuz; İnsanlardaki mutsuzluğu daha iyi görüyorsunuz. Bu şehir bunu hak etmiyor. Sizlerin bu olumsuzlukları görüp iyi düşünüp ve büyüklerinizden de 10 yıl önceki İskenderun´u öğrenip öyle oy vermenizi isterim. Dönemimizde bu olumsuzluklar bitecek. Suriyelilerden de şikayetler var. Onlara nerede yaşadıklarını öğreteceğiz. Bizim örf ve adetlerimizi hatırlatacağız. Bize ayak uydurmak zorunda olduklarını da söyleyeceğiz” diye konuştu.
Mustafa Kemal Mahallesinde muhtar İsa Taş ve mahalle sakinleriyle görüşen Aslan, şöyle konuştu: 'Bana az oy çıkmasına rağmen bu mahalleye yaptığım hizmetlerden sonra neler yapıldı?” diye sordu.
İskenderun Ticaret Borsası ve Çevre Koruma Derneğini de ziyaret eden Aslan, çevre korusunda hassas olduğunu Aslan, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışacağını söyledi. Aslan, Aslantaş Barajından gelen so konusunda da şöyle konuştu: 'Suyu Payas´a kadar getirdim. Devlet Su İşleri ile protokol imzaladım ve arıtma tesisini de İSDEMİR civarına koydum. Benden sonra arıtma tesisi yok oldu. Oradaki ağaçlar kesildi ve iki fabrikaya su verildi. İskenderun´a su 10 yıldır gelmedi. Bir iş adamı bana gelip İskenderun´un 40 yıllık su ihtiyacını 30 yıla düşürecek bir teklifte bulundu, fabrikasına su istedi. Vermedim. Bana küstü aleyhime çalıştı ve bugün hala benimle konuşmuyor. Benden sonra gelen belediye başkanı 15 gün içinde o suyu fabrikaya verdi. Bu İskenderun´a ihanettir. Payas´a kadar gelen suyu 10 yıldır İskenderun´a getiremediler. Önceliğim bu olacak. Bu suyu İskenderun´a mutlaka getireceğim.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57