Tayfur Sökmen, törenle anıldı

Eski Hatay Devleti´nin ilk ve tek Cumhurbaşkanı, Antalya eski Milletvekili Tayfur Sökmen, ölümünün 38. yılında Antakya ve İstanbul´da düzenlenen törenle anıldı.

HATAY 5.03.2018 10:55:03 0
Tayfur Sökmen, törenle anıldı

Sökmen, İstanbul´da Zincirlikuyu Mezarlığındaki kabri başında, Antakya´da da Hatay Valiliği avlusundaki törenle anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Antakya´daki törene, Hatay Valivekili Orhan Mardinli, vali yardımcıları Nursal Çakıroğlu, Aydın Tetikoğlu, Erol Özkan, Mahmut Hersanlıoğlu, Bilal Ölmez, Meral Batı Demirbaş, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kurum müdürleri, öğrenciler ve Sökmen´in ailesi de katıldı.

Törende Sökmen´in ailesi adına konuşan Mehmet Mursaloğlu, Tayfur Sökmen´in 'Sen ben yok, biz varız' sözünü anımsattı ve Hatay´ın, Atatürk´ün güçlü iradesi, dehası, Sökmen ve silah arkadaşlarının mücadelesiyle kazanıldığını ifade etti. Tayfur Sökmen´in Hatay Cumhurbaşkanlığını Atatürk´ün talimatıyla Cumhurbaşkanlığını kabul ettiğini ifade eden Mursaloğlu, Hatay halkının devlet olmayı değil, millet olmayı tercih ettiğini de belirtti. Törende Defne Necmi Asfuroğlu AL öğrencisi İdil Avcıoğlu´nun okuduğu şiirin ardından Hatay Valivekilii Mardinli de, Sökmen ailesini ağırladı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22