Tabakoğlu, ´Kavuşma´ adlı kitabını yayımladı

Dörtyollu yazar Ali Tabakoğlu (65), ´Kavuşma´ adlı kitabını çıkardı.

GÜNCEL 21.12.2021 17:24:04 0
Tabakoğlu, ´Kavuşma´ adlı kitabını yayımladı

Nesrin Geyik/İskenderun

 Morena Yayınevinden çıkan ´Kavuşma´ adlı 112 sayfadan oluşuyor. Tabakoğlu, ´Kavuşma´ adlı kitabının bin adet basıldığını belirtti. Tabakoğlu, romanının, öylü bir çocuk ile öğretmenin sevgisi, hayat mücadelesi, eğitim, dostluk ve arkadaşlığa olan sevgisini konu ettiğini anlattı. Romanının, 8 yaşındaki çocuktan 50 yaşındaki insana kadar, her yaştan kişiye seslendiğini ifade eden Tabakoğlu, ´Kavuşma´ adlı kitabının, doğu ve batı yaşamını ele alın ve bunu ortaklaştıran bir çalışma olduğunu kaydetti.
Kitabın editörlüğünü yapan Pınar Taşçı, romanı ilişkin sunumunda, '... Bu kitap; genç toprak adamı, Anadolu insanı Hasan Öğretmen´in her şeye rağmen tükenmeyen umudunun hikayesi' ifadesine yer verdi. Kitabın arka kapağına düşüncesini yazan Aynur Ceylan ise şu düşüncesine yer verdi: '... İnsan gecikmeden bu kitabı okuduğunda kadına ve kadın algısına çok farklı bakmakta; kadını bir başka olgunlukla sevmektedir. Umutsuzluğun içinde çürüyüp gitmek değil; kötü ortamlarda dahi gözyaşlarını öteleyip yaşama sarılmayı gördükçe, geleceğe inancım çok artmıştır, bu kitapla.'

Yeni bir kitap çalışmasına başladı
Dörtyol´da lise eğitimi sonrası üniversite eğitimi için Ankara Ticari İlimler Akademisine gittiğini ancak, siyasi olaylar nedeniyle okulu son sınıftan bırakmak zorunda kaldığını anlatan iki çocuk babası Tabakoğlu, eğitimi sürdürmeyip ticarete atıldığını, yerleştiği Aydın´da ticaret yaptığını ifade etti. Aydın´da yaşayan Tabakoğlu, telekominikasyon sektöründeki işini oğluna devremesi sonrası emekli olduğunu ve kitap yazmayı sürdüreceğini belirtti. Yeni bir kitap çalışmasına başladığını ifade eden Tabakoğlu´nun, yayımlanmış kitapları arasında 'Bir buğday tanesi; Dram treni; En büyük kayıp; Mösyö diplomatım; Söyleyemediklerim; Pavri köprüsü; Struggles of life' ile İngilizce romanı da bulunuyor.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00