Tabip Odası´ndan hekimlere moral ziyaret

Hatay Tabip Odası, Reyhanlı´da görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarına moral ve destek ziyaretinde bulundu.

HATAY 7.02.2018 10:08:09 0
Tabip Odası´ndan hekimlere moral ziyaret

Akın Bodur

 Ziyarete Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Haksöz, yönetim kurulu üyesi Dr. Sırma Yılmaz, büyük kongre delegesi Dr. Selim Matkap da katıldı. Hatay Tabip Odası yönetici ve üyeler, Reyhanlı Devlet Hastanesi, Reyhanlı 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, Reyhanlı 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ve Reyhanlı 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarına yaptığı ziyarette onlarla sohbet etti ve yaşanan durum hakkında bilgi alıp, 'Her zaman yanınızdayız. İhtiyaç olması durumunda her türlü desteği vermeye hazırız' mesajını da iletti.

Sınıra tank sevkiyatı sürüyor

Suriye´nin Afrin kentinde yürütülen ´Zeytin Dalı Harekatı´ kapsamında TSK, sınıra tank takviyesini sürdürüyor. Ülkenin farklı kentlerindeki birliklerden İskenderun´a gelen 10 tank, Reyhanlı´daki sınır karakolları ve birliklerine gönderildi. ´Zeytin Dalı Harekatı´ kapsamında Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı´daki birlikler tank ve zırhlı araçlarla takviye edilmesinin süreceği belirtildi.

Bayrak, şehidin dedesine

İskenderun´un Karayılan mahallesinde önceki gün toprağa verilen şehit Piyade Uzman Çavuş Selim Vurdal´ın hatırası olarak Türk bayrağı dedesine verildi. Cenaze töreninde, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, şehidin hatırası olan Türk Bayrağını şehit Vurdal´ın dedesine teslim etti. Şehidin babası Ahmet Vurdal´ın geçen yıl yaşamını yitirdiği öğrenilmişti.
Afrin´den Kilis´in Gülbaba köyü bölgesne atılan roket sonucu şehit olan Puyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram´ın ölümünün üçüncü günü nedeniyle dün şehidin Kırıkhan´ın Alsancak mahallesindeki baba evinde Mevlidi Şerif okutuldu.

Yaralı askerlere ziyaret

Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Afrin Zeytindalı harekatında yaralanan askerleri ziyaret edip, geçmiş olsun dileğini iletti ve askerlere baklava ikram etti. Kaymakam Erkayıran ve belediye başkana Yavuz, askerlerin tedavisinde görev alan doktarlar ile sağlık görevlileri di ziyaret edip, yaralı askerlerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı.
Kırıkhan Belediyesi de kentte yaptığı duyuruda, 'Zeytindalı Harekatı sebebiyle yaralı olarak ambulanslarla Kırıkhan Devlet Hastanesi ve civar hastanelere getirilen asker ve vatandaşlara yardımcı olmak adına Kanatlı Caddesi, Şehit Erdoğan Karaoğlu Caddesi, İsmail Turan Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı, Atatürk Caddesi ve İnönü Bulvarı ile Kırıkhan Devlet Hastanesinde araçların gelişi güzel ve düzensiz park etmeyelim. Resmi bilgiler dışında bilgi kirliliği yaratmamaya özen gösterelim' çağrısı yaptı.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, Türk milletinin teröre karşı her zaman tek yürek olduğunu belirtti. İskenderunlu şehit Uzman Çavuş Selim Vurdal´ın cenaze törenine katılan Dingil, 'Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtı ile devam eden operasyonlarla ülkemiz terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Tarihi şan ve zaferle dolu olan ordumuzun sınırlarımızda bulunan terör örgütlerine ve destekçilerine yönelik olarak ülkemizin bekası için yaptığı Afrin operasyonunda mehmetçiğimizin Allah yar ve yardımcısı olsun, dualarımız onlarla' açıklamasını yaptı.

112 Acil çalışanlarının adak kurbanı askere

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği (ATT DER) ´Hayat kurtaran ellerden vatan kurtaran yüreklere' sloganı ile hareket ederek, Zeytin Dalı harekatında görev alan mehmetçiğe dağıtılmak üzere 10 hisse adak kurbanını Kızılay İskenderun Şubesine bağışladı. Adak kurban bağışları Reyhanlı sınırında ATT DER, Kızılay yöneticileri ve 112 çalışanlarının katılımıyla kesildi. Kızılay İskenderun Şubesi Aşevinde hazırlanan 2 bin kişili kumanya Kızılay görevlileri ile birlikte Reyhanlı´da bulunan mehmetçiğe teslim edildi. ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Baltacı, Afrin operasyonunda görev alan mehmetçiğin muzaffer olması için dua ettiklerini, üyelerinin katkıları ile bütçe oluşturup, Kızılay´ın desteği ile bunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Devletin terörle yaptığı mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Baltacı, ihtiyaç duyulması halinde teşkilatları ile birlikte göreve hazır olduklarını belirtti ve sınırda 7/24 görev alan 112 ve UMKE ekiplerine teşekkür etti. Kızılay İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay da, milletçe Afrin operasyonuna katılan mehmetçiğe dua edildiğini belirtti ve ayrım gözetmeksizin insani yardım amaçlarını yerine getirdiklerini ifade etti.

Terör Mağdurları Vakfı kurulacak

Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Reyhanlı ve Kırıkhan´a yapılan terör saldırılarında şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için sivil toplum kuruluşları olarak terör mağdurları vakfı kurulması kararını aldıklarını belirtti. Teksöz, Beyzade Fm´deki konuşmasında şunları belirtti: 'Yaptığımız toplantı sonrası, Hatay Valiliği önderliğinde Reyhanlı´da, Kırıkhan´da ve Hassa´da şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin geleceğini düşünerek ´Hatay Reyhanlı-Kırıkhan-Hassa Terör Mağdurları Vakfı´ kurulması kararını aldık. Afrin´de devam eden harekâtın zaferle neticelenmesi için Hatay´da 50 bin esnafımızla ordumuza katılmak için hazırız. Reyhanlı´ya kahraman, şanlı, gazi ne isim verirsek yakışır. Bugüne kadar çok zor günler geçirmesin rağmen her zaman sabırlı oldular. Oyunlara tahriklere gelmeden ülkesinin beraberliği için çalışıp çok şeyi yuttular. Reyhanlı kaymakamımız Belediye başkanımıza ve tüm kanaat önderlerimize sükûneti korudukları için teşekkür ediyorum. Allah ülkemizin birliğini, diriliğini ve kardeşliğini bozmasın. Hatay´da şehit olan asker ve vatandaşlarımızın isimlerini yaşatmak için ne yapabiliriz diye tüm yetkililerimizle Antakya Ticaret Odasında istişare toplantısı yaptık. Reyhanlı ve Kırıkhan´a yapılan terör saldırılarında şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için sivil toplum kuruluşu başkanları olarak Antakya Ticaret Odası´nda yaptığımız toplantı sonrası, Hatay Valiliği önderliğinde Reyhanlı´da, Kırıkhan´da ve Hassa´da şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin geleceğini düşünerek, Hatay Reyhanlı-Kırıkhan-Hassa Terör Mağdurları Vakfı kurulması kararını aldık.'
Esnafın çok ciddi sorunları bulunduğunu da belirten ve hiçbir siyasi partiye kaydının olmadığını ifade eden Teksöz, 'Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza tüm yetkililerimize sesleniyorum. Gelin birlik berberlik kardeşlik içerisinde çalışalım. Nerde bir sıkıntı varsa dayanışma içerisinde olalım. Hangi makamdaysak hiçbir araç gereç babamızın malı değil, o yüzden bir birimizi kırmayalım üzmeyelim. Tüm sorunları bir araya gelip istişare edersek çözeriz' dedi.

Fatma´nın fotoğrafı okuluna asıldı

Reyhanlı´da 31 Ocak tarihinde terör örgütü YPG-PYD tarafından atılan roketin evlerine isabet etmesi üzerine yaşamını yitiren 17 yaşındaki lise öğrencisi Fatma Avlar´ın fotoğrafı okulunun girişine asıldı. Avlar´ın fotoğrafı, eğitim gördüğü Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi´nin girişine asıldı ve altına ´Unutmayacağız´ yazıldı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29