Tahtaköprü´de 180 milyon metreküp su var

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan´da muhtarlarla iftarda bir araya geldi.

GÜNCEL 28.04.2022 10:09:10 0
Tahtaköprü´de 180 milyon metreküp su var

İskenderun/SES

 Kırıkhan Belediyesi Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftara, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AKP Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik de katıldı. Yayman, 'Muhtarlar bizim yol arkadaşlarımız. Muhtarlarla uyum içerisinde çalışarak halka en iyi hizmeti en doğru zamanda getirmeye çalışıyoruz' dedi.
Bölgenin en önemli sorunları arasında bulunan tarımdaki sulama suyu sorununu, Tahtaköprü Barajını 9 metre yükseltip, su tutma kapasitesini 180 milyon metreküpten 450 milyon metreküpe çıkartıp, Menzelet Barajından Tahtaköprü Barajına su takviyesini sağlayacak kanalın tamamlanmasıyla çözeceklerini ifade eden Yayman, 'Geçtiğimiz ekim sezonunda çiftçilerin su ihtiyacını karşılamak için 60 milyon metreküp su Tahtaköprü Barajına takviye yapıldı. Bu sezon Tahtaköprü Barajında 180 milyon metreküp su bulunmaktadır. Çiftçiler ekimlerini güvenle yapabilecek durumda. Ancak suyu tasarruflu kullanmak gerekiyor. Bölgede 3 adet gölet oluşturulmakta. Bunun dışında Reyhanlı Barajına, Tahtaköprü Barajından su takviyesi yapılacak kanalın yapım çalışmaları sürüyor. 3 kilometre kapalı tünel yapılmaktadır. Kapalı sistem sulama projesi re devam ediyor. Tahtaköprü Barajından Karadurmuşlu bölgesine kadar 37 kilometre boyunca çiftçilere kapalı sistemle su ulaştırılacak. Bunun maliyeti 1 milyar 300 milyon. Türkiye yarı kurak bir iklim bölgesinde ve düşen yağışlar mevsimlere göre farklılık gösteriyor. Özellikle sulamanın yapıldığı yaz aylarında yağışlar en aza iniyor. Bu yüzden yağışlı mevsimdeki suları baraj ve göletler vasıtasıyla biriktirmek ve yaz aylarında sulamada kullanmak zorundayız. Bu suları kullanırken de en tasarruflu sulama sistemi ne ise onu kullanmalıyız. Biriktirdiğimiz sular sınırsız değil. Bu nedenle kapalı sistem sulama projesi hayata geçiriliyor' açıklamasını yaptı.
Kırıkhan Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına ağırlık verildiğini de anlatan milletvekili Yayman, '52 fabrikanın geçici yer tahsisi gerçekleştirildi. Yakın bir zamanda buralarda fabrikaların bacaları tütmeye başlayacak. Bölgede ekonomik bir gelişimin yanısıra yaklaşık 5 bin kişiye iş istihdamı sağlanmış olacak. Mobilyacılar sitesi kurulmasının önündeki tüm engeller kalktı ve yakın bir zamanda binlerce kişiye iş imkanı sağlanacak. Marangoz esnafı iş büyüterek mobilya sektörüne geçiş yapacak. Fabrikalaşma sürecinde kendi patentlerini oluşturup, Türkiye sektöründe önemli yerlere gelecekler' dedi ve Kırıkhan´da yapımı planlanan Kapalı Spor Salonu, Hükümet Konağı, tarihi Sarı Okul ile Bilim ve Sanat Merkezi, çevre yolu, Reyhanlı Kavşağı konusunda da bilgi verdi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00